Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kardemummalla hellitty puolukkaraakasuklaa

Kardemummalla hellitty puolukkaraakasuklaa

Artikkeli sisältää affiliate-linkkejä jotka ohjaavat Arctic Warriors-sivulle. Affi-linkit on merkitty asteriskilla (*).

En pidä tuhlauksesta. Tämä on asia, joka ajaa minut luoviin tekoihin keittiössä. Kirjoitin hiljattain artikkelin Novelleen jossa paljastin ohjeet kahteen ihanaan makusiirappiin joita voit hyödyntää juomissa, leivonnassa, kahveissa jne. Toinen näistä siirapeista oli puolukka-kardemummasiirappi.

Kun siirappi on valmistaa, jää siitä yli karamellisoidut puolukat joissa on ihana, kevyt kardemumman maku. Jätin puolukat kuivumaan kunnes keksin mitä tehdä niille.

Sitten sain idean: mikä olisikaan parempaa kuin raakasuklaa johon saisi dipata nuo herkulliset marjat?! Tein juuri niin ja tulos oli hurmaava! Voit käyttää tätä raakasuklaan ohjetta marjoilla tai ilman – tämä on idioottivarma raakasuklaan ohje jolla onnistut joka kerta. Tämä käyttämäni raakasuklaan perusohje on peräisin lahjakkaalta Pauliinalta joka kirjoittaa suloista blogia Loved One Design.

Tätä puolukkasuklaata ei nyt aivan kehtaisi terveysruoaksi kutsua sen korkeahkon sokeripitoisuuden vuoksi, mutta varmasti parempi vaihtoehto kuin monet muut perinteiset herkut.

kademummalingonchoc-1024x685.jpg

Kardemummalla hellitty puolukkaraakasuklaa


Ainekset

 • 100 g raakakaakaovoita

 • 75 g juoksevaa luomu hunajaa

 • 85 g raakakaakaojauhetta

 • 1 rkl macajauhetta (ei pakollinen)

 • ripaus suolaa (ruusu / himalayan / kalahari / celtic)

 • 1 luomu vaniljatangon siemenet tai 0,5 tl vaniljajauhetta

 • karamellisoidut, kardemummalla maustetut puolukat jotka jäivät yli puolukkasiirapin valmistuksesta. Voit korvata tuoreilla puolukoilla tai puolukkajauheella* sekä ripauksella kardemummaa)

Valmistus

 1. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.

 2. Lisää vanilja ja suola.

 3. Lisää hunaja ja sekoita hetken aikaa jotta hunaja sekoittuu kaakaovoihin kunnolla.

 4. Lisää kaakao- ja macajauhe ja sekoita tasaiseksi.

 5. Tässä vaiheessa voit halutessasi temperoida suklaan, mutta tämä ei ole pakollista. Temperointi parantaa suklaan laatua, mutta maku on hyvä vaikket nyt ehtisikään temperoida (jossa tapauksessa voit hypätä suoraan kohtaan #7). Temperointiin tarvitset digitaalisen lämpömittarin, kylmän ja kuuman vesihauteen.

 6. Lämmitä suklaa ensin 44 asteiseksi vesihauteessa. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä sekoittaen 27 asteiseksi. Sitten nosta kulho takaisin lämpimään vesihauteeseen ja nosta lämpötila 34 asteiseksi, kaiken aikaa sekoittaen. Älä päästä vesipisaraakaan sekaan tai suklaan rakenne muuttuu kokkareiseksi.

 7. Lisää karamellisoidut puolukat ja sekoita. Kaada suklaa muotteihin ja ripottele päälle valitsemasi koristeet. Itse käytin karamellisoituja puolukoita sekä Arctic Warriorsin puolukkajauhetta*. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa.

Vihreä granola

Vihreä granola

Pikapullaa

Pikapullaa

0