Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Helppo ja herkku kasvislounas

Helppo ja herkku kasvislounas

Kuljen töissä Porvoon ja Helsingin välillä, eikä omien eväiden kuskaaminen kotoa saakka tunnu järkevältä. Olen tämän seurauksena tutustunut muutamaan uuteen kivaan lounaspaikkaan Kampin alueella, mutta myös löytänyt uusia käteviä itse valmistettavia lounaita. Tunsin osuneeni kultasuoneen löydettyäni Jamie Oliverin uudet (ainakin Suomessa) erilaiset vilja-, papu, ym. kikhernesekoitukset. Nämä ovat olleet kaikki hyviä sellaisenaankin, mutta ehkä vähän tylsiä. Sen sijaan lisukkeena tai salaatin täytteenä aivan fantastisia! Nyt ilmojen kylmetessä olen lämmittänyt valmiin seoksen ja lisännyt sen vihreän salaatin sekaan.

Käytännössä olen ostanut toimistolle valmiiksi Jamien valmiita sekoituksia ja sitten aamuisin poimin aina jonkun kaupan salaattibaarista tai vihannesosastolta reilun kokoisen vihreän salaatin (halpaa! Vihreät eivät paina mitään :) ja sitten yhdistän osaset toimistolla lounasaikaan.

En yleensä osta mitään valmisruokia tai puolivalmisteita, mutta näissä ei silmäni ole osunut kiusallisiin lisäaineisiin ja maut ovat kohdallaan. Helppoa ja hyvää - tykkään!

Tämä esimerkkiateriani näytti työkaverini mielestä "kasvimaalta lautasella" ;) Minusta maku oli erinomainen. Vehnänorasta olisi varmaan monen makuun liikaa, mutta minun teki mieli kunnon vihreää potkua! Sekaan olisi sopinut esim. halloumi tai kana.

  • 1 pss Jamie Oliver Super Tomato & Olive Quinoa with lemon and garlic

  • 1 pkt pieniä ituja (täynnä hyvää energiaa!)

  • ½ pkt kirsikkatomaatteja

  • 1 pkt vehnänorasta

  • pieni tilkka oliiviöljyä

  • mustapippuria

Yrtit talteen kasvimaalta

Yrtit talteen kasvimaalta

Halloween lähestyy! Raa'at veriset kuppikakut juhlaan

Halloween lähestyy! Raa'at veriset kuppikakut juhlaan

0