Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

El Alba, Porvoo

El Alba, Porvoo

Kuten radiohiljaisuudesta (tai blogisellaisesta) voi päätellä, olemme olleet viettämässä kesälomaa. Loma on sujunut reissailun merkeissä ja osin tästä syystä ei paljon uusia ruokaohjeita ole sinänsä tarjolla. Muutamia ravintolajuttuja tosin on tiedossa, sekä esim. villiyrttikokeiluja. Ihan loman alussa poikkesimme Porvoossa pariinkin otteeseen, viimeisimmällä reissulla lounastimme ravintolassa nimeltä El Alba.

Paikka oli sinänsä vähän turistisen näköinen ja sijaitsi vanhan kaupungin rajoilla. Kyltti sisäpihan terassille oli todella tökerön näköinen, mutta nälka ja ruokalista ajoivat meidät sisään kuitenkin.

Palvelu paikassa oli "ihan ok", ei mitään häikäisevää, joskaan ei nyt huonoakaan. Ruokaa saimme odottaa pitkään vaikka ravintola oli lähes tyhjillään ja olinkin jo heittämässä hanskat tiskiin juuri kun ruoat saapuivat pöytään. Tilasin itselleni pinaatti-vuohenjuustolasagnea ja nyt on pakko sanoa, että jos joskus niin tällä kertaa odotus todellakin kannatti. Tämä oli mahdollisesti paras lasagne jota koskaan olen syönyt! Koostumus, maku, asettelu olivat kaikki minusta aivan täyden kympin suorituksia. Vieläkin nousee vesi kielelle kun viikkoja myöhemmin muistelen tätä annosta.

Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Päivän kala

Päivän kala

Kallen veli otti kala-annoksen joka oli kuulemma ihan hyvää sekin, joskin kastike ei kuulemma ollut ihan mieleinen. Kalle otti vuohenjuustosalaatin joka oli kuulemma ok, muttei mitenkään ihan erityinen. Neljännen seurueemme jäsenen ruokaa en enää valitettavasti muista, enkä kiireessä ollut siitä kuvaa räpsäissyt..

Vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustosalaatti

Kaiken kaikkiaan kokemuksemme oli melko ristiriitainen. Minä olin aivan hurmiossa ruoan jälkeen, muut ihan tyytyväisiä. Paikan printtimateriaaleille voisi todella tehdä jotain - ne ovat vanhoja ja turistisia, samoin kyltityksestä tulee mieleen ennemmin joku halpa turkkilaisarvintola kuin herkullista espanjalaishenkistä ruokaa tarjoileva ravintola.

Joka tapauksessa menisin silti suosittelemaan kokeilemaan ravintolaa joskus kun ei ole kiirettä. Ruoka maistui ja näytti hyvältä ja olimme kuitenkin kaikki vähintään tyytyväisiä, minä jossain ihan omissa sfääreissäni.

Controvento, Tallinna

Controvento, Tallinna

Pinaatti-vuohenjuustosalaatti

Pinaatti-vuohenjuustosalaatti

0