Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Controvento, Tallinna

Controvento, Tallinna

Kävimme pienen perheemme kesken harjoittelemassa ulkomaanmatkailua pienen lapsen kanssa (hyvin tuloksin). Uskaltauduimme siis jopa niin pitkälle kuin eteläiseen Helsinkiin, eli Tallinnaan. Päädyimme ruokapaikkaa etsiessä Controventoon, jossa muistin ennenkin käyneeni ja pitäneeni ruoasta. Paikka oli myös saanut hyvät arvostelut mm. Trip Advisorissa.

Söimme ulkosalla ja pitkästä aikaa pizzaa sillä Controvento tarjoaa italialaista ruokaa. Palvelu oli sopivan tehokasta ja kovin ystävällistä. Paikka on viehättävä, poissa pahimmalta "suomi-poro-alueelta". Ravintola sijaitsee pienellä sivukujalla, jonne eivät kännituristit ilmeisesti yhtä helposti löydä ja saimmekin nauttia ruokamme rauhassa, mitä nyt pari espanjalais- ja italialaisturistiparvea pysähtyivät meidän tyttöä ihastelemaan ja ihmettelemään. Pikkuneidille (8 kk) muuten kannettiin nopeasti oma tuoli sisältä ja hänet huomioitiin muutenkin esimerkillisesti. Harvoin on oma-aloitteisesti otettu lasta huomioon ravintoloissa joissa olemme käyneet.

No niin, sitten ruokaan. Otimme molemmat alkuun Bruschettat. Tässä kohtaa on jo pakko sanoa, että nämä olivat kaikista syömistäni bruschettoista pitkin maailmaa, yhdet parhaimmista. Reilusti tuoretta tomaattia, sopivasti valkosipulia ja hyvät mausteet. Leipä oli rapea, muttei liian kova... Ainoa mitä mietin oli, että annos oli minusta alkupalaksi melko iso. Jos aikoo syödä Controventossa koko italialaisen menun monine eri ruokalajeineen, kannattaa ehkä harkita tarkkaan tyhjentääkö lautasen joka annoksella.

Pidimme molemmat pizzoistamme. Pohja oli sopivan paksu/ohut - se ei siis ollut pullamaisen pehmeä ja paksu, muttei myöskään liian ohutja kuiva. Kiva yksityiskohta oli pizzojen muoto joka oli perinteisen pyöreän sijasta soikeahko. Eipä tuo muoto makuun vaikuta, mutta oli minusta kiva pikku lisä.

Controvento oli todella positiivinen kokemus niin paikkana kuin ruokiensa puolesta. Jos siis olet matkalla Tallinnaan ja haluat syödä kohtuulliseen hintaan hyvää italialaista, paikka kannattaa pistää korvan taa.

Skiffer, Helsinki

Skiffer, Helsinki

El Alba, Porvoo

El Alba, Porvoo

0