Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Chia-fresca

Kaupallinen yhteistyö Novellen kanssa.

Saatat ihmetellä, mitä sammakonkutua olen lasiini purkittanut. Juoman nimi on chia fresca ja siitä kohistaan nyt pitkin maailmaa vaikka juoma sinänsä ei ole uusi keksintö. Chia frescaa on lipitelty Meksikossa ja Keski-Amerikassa jo vuosia.

Perinteisesti juoma rakentuu vedestä, chia-siemenistä, sitruunasta tai limetistä sekä jonkin laisesta makeuttajasta. Valmistan oman versioni valinnaiseen Novelle-veteen. Niin ihanan helppoa!

Chia-siemenet turpoavat vedessä ja niiden pintaan muodostuu pehmeä geelimäinen pinta. Saattaa kuulostaa ällöttävältä, mutta juoma on oikeastaan hieman pirtelön kaltainen koostumukseltaan.

Chia fresca on erinomainen juoma nautittavaksi treenin aikana tai sen jälkeen, töissä tai vaikka aamupalalla – sillä on hyötynsä tarjottavana moneen eri tilanteeseen. Saat juomasta mm. omega-3:ia, kuituja, kalsiumia, magnesiumia, rautaa sekä sinkkiä.

Valmistin tämän lasillisen Novelle Omena + magnesium (lihaksille) -veteen, mikä on hyvä yhdistelmä heti treenin jälkeen. Suosittelen kokeilemaan vapaasti muitakin makuja. Voit myös käyttää nestepohjana eri teelaatuja ja kokeilla makeutuksena esim. hunajaa tai koko lehdestä uutettua steviaa. Lisää sekaan pari siivua tuoretta inkivääriä tai kourallinen marjoja. Chia fresca on ihanan helposti muunneltava juoma!

Nopea, palauttava chia fresca

Määrä: yhdelle


Ainekset

  • 3 dl Novelle omena + magnesium (lihaksille)

  • 3 rkl chia-siemeniä

Valmistus

  1. Sekoita vesi ja chia-siemenet. Siemenet nousevat aluksi pintaan, mutta kun olet antanut niiden olla vedessä pari minuuttia, ne alkavat geeliytyä.

  2. Sekoita juomaa ensin parin minuutin päästä ja sitten 5-10 min päästä. Geeliytyneet siemenet pysyvät paremmin sekaisin veden kanssa.

  3. Voit nauttia juoman heti tai laittaa siemenet likoamaan veteen treenin alkaessa niin juoma on heti valmis nautittavaksi kun sitä tarvitset!

  4. Jos juoma on liian paksua omaan makuusi, lisää sekaan enemmän vettä tai käytä vähemmän chia-siemeniä.

Aidosti kaunis

Aidosti kaunis

Vegaani paimenen piiras

Vegaani paimenen piiras

0