Mansikka-limettimousse (vegaani)

Tämä raikas mansikka-limettimousse on uskomattoman hyvää! Se on kevyttä ja tuoreen raikasta ja sopii erityisen hyvin raskaan aterian päätteeksi. Resepti on kirjasta VEGEÄ – Herkullista & helppoa vegaaniruokaa jokaiseen keittiöön (Paula Heinonen, Readme.fi). Jos käytät kasviskermaa kuten ohjeessa, tämä jälkkäri kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jotta kerma ehtii jähmettyä. Oma suosikkini (oikeastaan ainoa kelvollinen kasviskerma minun mielestäni) on Kaslinkin kaurakerma. Soijakermat maistuvat aina teolliselta, eivätkä erityisen hyvältä. Tuo Kaslinkin kerma on toistaiseksi lähimpänä oikean kerman makua ja sen koostumus on upean kuohkea.

Vinkki reseptin jatkojalostukseen: Ainakin omaan makuuni tämä mansikka-limettimousse oli herkullista myös talkkunalla terästettynä ja kuorittujen hampunsiementen kera. Näin herkusta tulee hieman tuhdimpi, kuitupitoisempi ja saat siihen mukaan hyviä rasvoja. Lisäsin kaksi kukkuraista teelusikallista talkkunaa syvään lautaselliseen moussea ja hampunsiemenet päälle. Nam!

Mansikka-limettimoussea

Mansikka-limettimousse

4–6 annosta

Ainekset

 • 2½ dl mansikoita
 • 150 g pehmeää tofua
 • 2 dl vatkautuvaa soija- tai kaurakermaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 4 rkl tomusokeria
 • 1 limetin mehu
 • n. ½ tl (luomu) limetin raastettua kuorta (käytin koko limetin kuoren)

Koristeluun

 • mansikoita ja mintunlehtiä

Valmistus

 1. Sulata jäiset mansikat. (Jos käytät Vitamixia, mansikoita ei tarvitse sulattaa.)
 2. Sekoita kaikki ainekset tehosekottimessa sileäksi mousseksi.
 3. Tarkista maku ja makeuta tarvittaessa lisää esimerkiksi agavesiirapilla.
 4. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai mielellään yön yli.
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Ratatouille-vuohenjuusto-vegelasagneWinter Spice mausteseos purkissa ja kanelitankoja

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje