GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Parasta tofusta

Kasvisproteiineista tofu on ollut mulle ehkä vaikein pala. Kotimaiset tofuvalmisteet on jotenkin tosi vahvan makuisia ja pahkuraisia. Tofun maku tulee helposti aika paljon läpi ja sitten ne ruoat on ihan menetteleviä, mutta harvoin on tullut sellasta “ahhhh tää on niin hyvää!” -filistä. Kunnes törmäsin tähän ruokaan.

Törmäsin Instagramissa @natsnourishments -profiilissa ohjeeseen yksinkertaisesti tofupalasta, jonka päälle kaadetaan lämmin liemi ja vähän mausteita. Vaikutti oudolta, mutta ainekset kuulosti hyvältä, joten pakkohan se oli testata!

Muokkasin ohjetta hieman, ihan vaan sen perusteella, mitä aineksia on helppo pitää käden ulottuvilla about koko ajan. Lopputuloksena on aivan uskomattoman helppo ja sairaan hyvän makuinen resepti, jonka kylkeen voit lisätä vaikkapa riisiä tai riisinuudeleita, jos kaipaat jotain lisuketta. Tänään kuullotin viereen vaan parsaa ja parsakaalia - erittäin hyvin toimi tämäkin yhdistelmä!

Maistuvaa tofua

Itselläni yksi avain onneen tofun kanssa on ollut paikallisen Viet Asian market -kaupan löytäminen, sillä siellä löytyy hyllystä todella hyvää, silkkisen sileää tofua soft ja firm -malleina, joista molemmat kylläkin ovat suomalaisin tofustandardein silken tofua. Sen verran hienojakoista ne on. Miedon makuisia ja monikäyttöisiä - en ole enää perustofuja marketeista ostanut. Lisäksi nämä aasialaiset tofut säilyvät huoneenlämmössä ja vieläpä huomattavasti pidempään kuin markettien perustofut, mikä tekee niistä täydellistä hätävararuokaa. Lämmin suositus siis aasialaismarketin silkkiselle tofulle!

Parasta tofusta

Määrä: 1-2 annosta


Ainekset

  • 1 pala silken tofua

Maustekastike

  • 2 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä

  • 2 rkl Mirin-kastiketta (riisiviinietikka)

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl ponzua (voit korvata tavallisella soijakastikkeella)

  • 1/2 tl chilihiutaleita

  • 1 valkosipulinkynsi

  • Peukun kokoinen (reilu!) pala inkivääriä raastettuna

Pinnalle

  • 1 varsi kevätsipulia renkaiksi leikattuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä (tummia ja vaaleita)

Valmistus

  1. Kuumenna mausteliemen ainekset pienessä kasarissa, kunnes se on höyryävän kuumaa.

  2. Kaada kuuma kastike huoneenlämpöisen tofupalan päälle.

  3. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.

  4. Nauti!


Sateenkaari Corgi-kakku

Sateenkaari Corgi-kakku

Hummuslautanen - kevät lautasella

Hummuslautanen - kevät lautasella