GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Synttäritarjoilut jotka lähtivät käsistä + arvonta

Synttäritarjoilut jotka lähtivät käsistä + arvonta

Meidän Ebban 3-vuotissynttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna. Sain juhlavalmisteluihin apua Pop up kemuilta koristeiden ja ateriointivälineiden muodossa. Olen odottanut sopivaa hetkeä päästä hyödyntämään Pop upin valikoimia - verkkokauppa pursuaa ihania ideoita ja teemoja. Sahasinkin edes-takaisin eri teemojen välillä sopivaa valitessani. Ebba on vahvassa prinsessa-balleriina-vaiheessa joten prinsessateema tuntui lopulta parhaalta vaihtoehdolta näille synttäreille.

Oli ihanaa luoda juhlamaailmaa hiljalleen vähän ennen juhlapäivää. Valtava koriste ilmapalloista ja paperikoristeista syntyi hetkessä ja toi vähän elämää muuten kolkkoon, tyhjään nurkkaan. Pillit ja niihin lisättävät nimitarrat ynnä muut pienet yksityiskohdat ovat minusta suloisia ja ratkaisevat samalla "ongelman" joka itseäni usein juhlissa alkaa häiritä: mikä muki on kenenkin? ("Varmasti turhake, mutta ihana sellainen" kuten tuote Pop upin sivuilla esitellään). Pilleistä sekä Pop upin kattauspapereista sain lisäksi askarreltua hauskan minikokoisen viirin prinsessakakun koristeeksi.

Tein prinsessakorteista pieniä infokylttejä joissa luki mitä missäkin kohtaa oli tarjolla ja korttien taakse, mitä aineksia niihin oli käytetty. Näin kaikki saivat halutessaan tarkistaa sisältääkö ruoka jotakin mitä itse ei voi syödä.

Pop up kemut muuten tarjosi arvottavaksi upean kemusetin, sopivasti uuden vuoden juhlien alla. Lisää arvonnasta alempana!

Lasten synttäriherkku: vesimelonikakku

Viime vuonna valmistin lapsille kilpikonnakakun josta tuli tosi hyvä, mutta samaa synttärikakkuahan ei voi tarjota kahta vuotta peräkkäin ;) Emme edelleenkään anna sokeriruokia Ebballe joten kehittelin jälleen terveellisempiä vaihtoehtoja lasten kattaukseen erityisesti. Kakkuna toimi tällä kertaa vesimelonikakku. Tämän helpommaksi ei kakun valmistus voi tulla!Idea ei ole minun, bongasin sen alunperin Andreas Eenfeldtin pitämästä blogista kostdoktorn.se joka keskittyy LSHF-ruokavalioon. Tämä minun versioni ei ole mitenkään erityisen uskollinen tuolle alkuperäisohjeelle, joskaan sitä ei kyllä ole erityisesti muutettukaan. Suurin ero lienee se, että minä käytin kermavaahdon sijasta kookoskermavaahtoa.

Ainekset

  • 1 kokonainen vesimeloni

  • 2 prk kookosmaitoa (ei homogenoitua, mielellään karrageenitonta)

  • marjoja, hedelmiä ja esim. mantelilastuja koristeluun

  • ripaus vaniljajauhetta

  • pikkuripaus kardemummaa

  • 2 tl xylitolia

Valmistus

  1. Laita kookosmaitopurkit edellisenä iltana jääkaappiin. Älä ravista purkkeja, tarkoitus on antaa paksun kookosmassan laskea pohjalle ja nesteen nousta pintaan.

  2. Leikkaa vesimelonin pyöreät päät tasaiseksi niin että syntyy sylinterin muotoinen pala. Leikkaa kuori huolella pois niin että jäljelle jää punainen hedelmälihasylinteri.

  3. Ota kookosmaitopurkit jääkaapista, käännä ne ylösalaisin varovasti. Avaa purkki ja kaavi paksu kookosmassa kulhoon. Kaada neste pois. Lisää sekaan ripaus vaniljaa ja vatkaa kookosmassaa sähkövatkaimella kunnes muodostuu vaahto. Levitä vaahto vesimelonin ympärille, kuin levittäisit kermavaahdon täytekakun päälle.

  4. Koristele kakku hedelmillä ja marjoilla ja mantelilastuilla.

Lasten herkkupöytä

Vesimelonikakun lisäksi keräsimme tarjolle hedelmä- ja vihanneskippoja. Vihanneksille oli tarjolla myös hummusta dippailtavaksi. Kipot järjestettiin muffinivuokiin koottavan tarjoilutelineen päälle, jotta niistä saatiin vähän perusvihanneksia jännittävämpiä :) Toimi muuten hyvin - kaikki hedelmät ja vihannekset katosivat ja niitä söivät niin lapset kuin aikuisetkin.

Tuo koottava teline on sekin Pop up kemuilta. Todella näppärä koota ja niin kestävää materiaalia, että sen voi purkaa ja ottaa käyttöön taas seuraavissa juhlissa. Muutenhan tuollainen teline olisi vain tilaa viemässä suurimman osan vuotta.

Hedelmien ja vihannesten lisäksi tarjolla oli lihapullia ja kotitekoista perunasalaattia. Peruslihapullat ovat aika takuuvarma ruoka - suurin osa lapsista ja aikuisista pitää niistä ja niitä on yllättävän kiva popsia vihannesten välissä. Tämän todisti se, että padallinen lihapullia katosi jäljettömiin lyhyessä ajassa. Vihannes- ja hedelmämukit menivät myös kaikki kaupaksi. Olisikohan menekki ollut yhtä hyvä jos vihannestikut olisivat vain olleet tarjolla isolla tarjoilulautasella? Rohkenen epäillä. Tätä esillepanokonstia tullaan meillä hyödyntämään toistekin.

Balilainen (raaka) suklaakakku

Raakakakut ovat mielestäni mahtavia herkkuja, enkä itse juuri muuta tarjolel kaipaisikaan, mutta tiedostan samalla, etteivät kaikki vieraamme välttämättä ole yhtä innoissaan raakamaailmasta ja osan on myös esim. pähkinöille allergisia, joita raakakakuissa usein on ja paljon. Olen päättänyt kuitenkin joka pirskeisiin yhden tehdä omaksi ja muiden iloksi. Tällä kertaan mukaan valikoitui Balilainen suklaakakku Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut (Nemo). Jos raakaleivonta kiinnostaa, tämä kirja on "the kirja" joka kannattaa hankkia. Ohjeet ovat yksinkertaisia ja maut hyviä. Marialla on pitkä kokemus raakakakkujen valmistamisesta sekä reseptien luomisesta ja hän pitää aiheesta myös kursseja.

Saksanpähkinä-karamellikeksipohja

  • 3 dl saksanpähkinöitä

  • 2 dl taateleita (varmista, ettei ole kiviä)

  • 0,5 tl vuorisuolaa

Suklaatäyte

  • 3 dl cashewpähkinöitä (liota n.4h ennen täytteen valmistamista!)

  • 1,5 dl pakurihauduketta

  • 1 dl sulaa kaakaovoita

  • 1 dl kookossokeria

  • 1 dl raakakaakaojauhetta

Valmistus

  1. Pingota noin ø 20 cm irtopohjavuoan reunan ja  pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilualustalle.

  2. Rouhi saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella taikinaksi. Olen todennut näihin raakakakkupohjiin todella näppäräksi meidän monitoimikoneen johon saa sellaisen pyöreän kupin kiinni, minkä sisällä pyörii "S-terä" eli S:n mallinen terä (kuten tämän sivun kuvassa koneen päällä oleva kulho + etualalla oleva terä). Taikina on sopivaa, kun voit pyöritellä siitä pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.

  3. Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi.Sekoita suklaatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Cashew-pähkinöitä kannattaa liottaa n. 4h ennen täytteen tekemistä niin saat helpommin ja nopeammin silkkisen pehmeää täytettä. Kaada valmis suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.

  4. Jäähdytä kakkua pakastimessa n. 20 min tai kunnes suklaatäyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, ja sen voi myös pakastaa.

  5. Koristele kakku esim. saksanpähkinän puolikkailla.

Kaura-mustikkapaistos

Juhlijoiden joukossa oli mm. pähkinäallergiaa joten tuntui epäreilulta tarjota pelkkää raakakakkua jonka pääraaka-aineena on juuri pähkinä. Niinpä valmistin ihanasta keittokirjasta Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan (Mari Moilanen, Kirjapaja) Kaura-mustikkapaistosta jota tarjoiltiin vanhan ajan vaniljakastikkeen kera. Tuo keittokirja on täynnä herkullisia reseptejä ja ne on hauskasti järjestetty väreittäin. Tämä on itseasiassa hyvinkin mielenkiintoinen tapa jäsentää kirjaa, sillä päivittäin olisi hyvä syödä kaikkia värejä :) Kirjassa olisi ollut vaikka mitä kokeiltavaksi, mutta näihin juhliin tuo mustikkapaistos tuntui sopivalta ja jälleen kerran sellaiselta melko varmasti kaikille maistuvalta. Erotuksena aiemmin tekemiini mustikkapaistoksiin, tähän lisättiin hieman lemon curdia makua tuomaan joka olikin oiva pari mustikalle. Piirakka on todella hyvää ja ehdottomasti vaivan arvoista valmistaa, mutta ehdottaisin, että teet samalla kylkeen vanhan ajan vaniljakastiketta jota minunkin oli alunperin tarkoitus tehdä tämän kanssa, mutta unohdin kiireessä.

Yksi vuoallinen (n. 20 x 30 cm)

Mustikkahillo

  • 8 dl mustikoita (käytännössä voit ostaa 3 x 200 g pakastemustikkapussia ja ottaa niistä 2 dl talteen, loput hilloon niin ei tarvitse mittailla enempää)

  • 3 rkl intiaanisokeria

  • 4 rkl lemon curdia

Piirakkapohja

  • 200 g voita

  • 1,5 dl ruokosokeria

  • 0,5 tl ruususuolaa

  • 2 dl kaurajauhoja (kaupassa ei ollut joten jauhoin Puuppolan aitokaurasta jauhoja)

  • 2 dl spelttijauhoja

  • 1 muna

  • 1 rkl kylmää vettä

Päälle

  • 75 g voita

  • 1,5 dl kaurahiutaleita

  • 1,5 dl intiaanisokeria

  • 3/4 dl kaurajauhoja

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 0,5 tl kardemummaa

  • ripaus ruususuolaa

  • 2 dl mustikkaa (ne jotka otit syrjään hillomustikoista)

Valmistus

  1. Valmista ensin mustikkahillo. Mittaa hillon ainekset (ei lemon curdia) kattilaan, sekoita ja anna kiehua hiljalleen n. 20 min. Ota kattila pois levyltä, lisää lemon curd ja jäähdytä.

  2. Valmista piirakkataikina sekoittamalla huoneenlämpöiseen voihin intiaanisokeri voimakkaasti vatkaten. Lisää muna ja jauhot, joihin olet sekoittanut suolan.  Lopuksi lisää kylmä vesi. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.Valmista piirakan päälle tuleva kauramurotaikina sekoittamalla kaurahiutaleisiin jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää sitten huoneenlämpöinen voi ja sekoita taikina hyvin.

  3. Levitä piirakkataikina voidellun uunivuoan pohjalle ja paista pohjaa 200°:ssa 15 min.Ota pohja pois uunista. Lisää päälle mustikkahillo ja 1,5 dl mustikoita. Murusta päälle kauramuru ja ripottele pinnalle vielä loput mustikat. Paista piirakkaa 200°:ssa 30 min, kunnes se ruskettuu hieman pinnalta.

Sitruunainen ja mustikkainen prinsessakakku

Valmistin Kaura-mustikkapaistosta varten erän lemon curdia ja jäin sitten pohtimaan mitä tekisin lopulla tahnalla. En oikein kestä tuhlaamista joten päätin hieman muokata perinteistä prinsessakakkuohjetta. Tässä kohtaa isäni sekä siskoni, jotka ovat kovan luokan prinsessakakkufaneja, alkavat jo hieman hermostua - eihän prinsessakakun ohjeeseen saa kajota! No, minä tein juuri niin ja lopputulos oli kivan raikas!

Vaihdoin perinteisen vadelmahillon mustikkahilloon ja lisäsin kakun sisällä olevaan mousseen hieman lemon curdia. Loistava makupari! Taidan tehdä tätä versiota seuraavankin kerran.

Nuo kakkua koristavat viirit olivat ideana ihan kiva, mutta juuri tämän kakun päällä ne saivat enemmänkin marsilaisen tai ufomaisen vaikutelman ;) Eipä ne onneksi ketään tuntuneet häiritsevän.

Pohja

  • 3 kananmunaa

  • 3/4 dl sokeria

  • 3/4 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 dl perunajauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 liivatelehteä

  • 2 keltuaista

  • 4 rkl sokeria

  • 3 dl kuohukermaa

  • 2 (reilua) rkl lemon curdia

  • 1 dl mustikkahilloa (keitin 200g pussin pakastemustikkaa ja hillosokeria paketin ohjeen mukaan)

Kuorrutus

  • 75 g pehmeää voita

  • 1 1/4 dl tomusokeria

  • 2 tl vanilliinisokeria

  • 200 g marsipaania

  • 1 dl tomusokeria

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistus

  1. Pohja: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-perunajauho-leivinjauheseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 °C kypsäksi.

  2. TäyteLiota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti (kunnes ovat ihan pehmeitä). Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma ja yhdistä se keltuaisvaahtoon. Mausta seos vanilliinisokerilla. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita täyteaineksien joukkoon.

  3. Kuorrutus: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Hienonna mantelimassa veitsellä tai käsin. Sekoita siihen tomusokeri, glukoosi, vanilliinisokeri, muutama tippa vihreää karamelliväriä ja 3/4 voi-tomusokerivaahdosta. Sekoita massa tasaiseksi. Kauli massa öljytyn voipaperin päällä pyöreäksi, ohueksi levyksi.

  4. Kakun täyttäminen ja kokoaminen: Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (päällimmäinen osa n. 1 cm:n vahvuiseksi). Laita ensimmäiseen väliin noin puolet täytteestä, levitä vadelmahillo toiseen väliin ja sen päälle loppu täyte (keoksi). Aseta päälle ohuin levy. Levitä loput voi-tomusokeriseoksesta kakun päälle. Nosta marsipaanikuorrutus kakun päälle leivinpaperin avulla. Leikkaa reunat tasaisiksi ja ripottele päälle tomusokeria. Laita kakku kylmään ennen tarjoamista.

  5. Vaihtoehtoisesti voit koota kakun päälaelleen kulhoon. Näin saat kakusta kauniin pyöreän helposti. Kokosin kakun edellisenä iltana ja säilytin jääkaapissa kulho päällä yön yli, näin kakku säilytti hyvin muotonsa ja kulho suojasi sitä kolhuilta.

  6. Kauli marsipaanilevy elmukelmun päällä ja nosta se kulhoon. Taputtele marsipaanikuorrutus tasaisesti kulhon reunoja vasten ja nosta kelmun reunat yli kulhon reunan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (päällimmäinen osa n. 1 cm:n vahvuiseksi). Levitä loput voi-tomusokerivaahdosta kakkupohjan ohuimman levyn päälle. Voit sipaista hieman myös kaulitun marsipaanilevyn päälle. Laita kakkupohjan levy nyt voikreemi edellä vuokaan ja taputtele se hyvin kiinni marsipaanilevyyn. Älä kuitenkaan taputtele kakkupohjaa liiskaksi.

  7. Levitä puolet täytteestä levyn päälle kulhoon niin että täytteen pinnasta tulee tasainen. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy. Levitä tämän kakkulevyn päälle loput täytteestä tasaisesti. Levitä sitten vadelmahillo viimeisen kakkulevyn päälle ja nosta se sitten hillopuoli edellä kulhoon täytekerroksen päälle.Käännä marsipaanilevyn reunat sisään elmukelmun reunojen avulla ja kippaa kakku sitten tarjoilualustalle. Kuori elmukelmu pois kakun päältä. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua ja asettele marsipaaniruusut haluamiisi kohtiin. Hieroin tähän kakkuun päälle hieman valkoista helmiäiskaramelliväriä juhlavuutta tuomaan. Koristeeksi olisi hyvin voinut laittaa vaikkapa pari metsämustikkaa tai ripotella hieman mustikkajauhetta.

Hanhenrasvassa paistettu paukkumaissi

En ole koskaan ennen tehnyt popcornia itse padassa vaan ostanut valmiita popparipusseja. Olen kuitenkin viime vuosina enenevässä määrin kiinnittänyt huomiota siihen mitä suuhuni laitan ja valmiiden pussien lisäaineet ja esim "voin maku" eivät kuulostaneet houkuttelevilta. Niinpä päätin kokeilla onneani ja ostin pelkkiä maissinjyviä.

Eihän se vaikeaa ollut, paukkumaissin valmistus. Lisäksi oli hauska lasten kanssa kuulostella kattilan vieressä vieläkö poksahtelee. Paistoin maissin hanhenrasvassa koska a) sitä sattui olemaan ja b) koska hanhenrasva kestää kuumennusta huomattavasti paremmin kuin epästabiilimmat kasvirasvavaihtoehdot. Näin ei siis pääse syntymään haitallisia rasvahappoja.

No, rasvateoria sikseen, popcorn oli menestys :) Jotenkin itse aina ajattelen, että se on niin tavallista tai jotain.. mutta lapset söivät poppareita innolla ja maistuivat nuo näköjään aikuisillekin.

Ainekset

  • 2 rkl hanhenrasvaa

  • 1 dl maissia

  • hitunen ruususuolaa

Valmistus

  1. Mittaa rasva kattilan pohjalle (käytin kunnon valurautapataa) ja kuumenna kunnes rasva alkaa hieman porista. Lisää sekaan maissi.

  2. Kun ensimmäiset poksahdukset kuuluvat, laske lämpötilaa hieman. Anna maissin poksahdella ja hölskytä kattilaa aina välillä. Pidä kansi koko ajan suljettuna. Kun viimeisistä poksahduksista on pari minuuttia, poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Saaristolaisleipää ja savulohimoussea omenalla, piparjuurella ja tillillä

Tämän suolaisen herkun valmisti äitini. Ei olisi muuten näistäkään juhlista tullut juuri mitään ilman äitiliinin apua :) Hän leipoi itse saaristolaislimpun ja valmisti lohimoussen ja toi valmiiksi koristellut leivät tarjolle. Mitä palvelua!

Ohjeen tuohon savulohimousseen löysin viimeisimmästä Elle Mat & Vin -lehdestä (8/14). Juhlien jälkeen söimme moussea uuniperunan kera (nam!) ja välipalana leivän päällä levitteen sijasta (nam!). Yksi parhaista lohisörsseleistä, suosittelen kokeilemaan!

8-10 buffet-annosta

  • 5 siivua saaristolaisleipää

  • 10 ohutta omenansiivua

  • 10 pientä tillinoksaa

Lohimousse

  • 200 g kylmäsavulohta (leikkaa pieniksi kuutioiksi)

  • 1 kananmuna kovaksikeitettynä (leikkaa pieniksi paloiksi)

  • 2 rkl hienonnettua tuoretta piparjuurta

  • 0,5 punasipuli (hienonnettuna)

  • 0,5 punainen omena (paloittele pieneksi)

  • 1 rkl tilliä hienonnettuna

  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

  • suolaa ja pippuria

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita kaikki ainekset, lisää tuorejuusto sekaan viimeiseksi.Jaa saaristolaisleivän palat kahtia, lisää päälle lohimoussea ja koristele tillillä ja omenansiivuilla.

Raikkaampi perunasalaatti

Perunasalaatti on usein kermapohjainen, mutta tämä äitini valmistama versio oli kivan raikas. Ohje on peräisin äitini luottokeittokirjasta, Aura Liimataisen Parasta Kotiruokaa -kirjasta. Tämä ohje on kirjassa nimellä Juusto-perunasalaatti.

  • 5-6 keitettyä perunaa (kiinteää)

  • pieni pala purjoa

  • 100 g edam-juustoa

  • 2 maustekurkkua

  • pala tuoretta kurkkua

  • 100 g viinirypäleitä

Kastike

  • 0,5 dl öljyä

  • 0,5 dl appelsiinimehua

  • 1 rkl viinietikkaa

  • 1 rkl sinappia

  • 1 tl suolaa

  • 0,5 tl basilikaa

  • ripaus timjamia

Valmistus

  1. Kuori keitetyt kylmät perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

  2. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi sekä juusto, maustekurkku ja tuore kurkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet.

  3. Nosta kaikki salaatin aineet tarjoilukulhoon.

  4. Sekoita kastike pienessä tölkissä ravistellen ja kaada salaatin joukkoon.

  5. Anna salaatin olla kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Kääntele sitä välillä, jotta kastike imeytyy tasaisesti perunoihin.

Karamellisoitu sipuli-sienipiiras

Äitini löysi tämän herkullisen karamellisoidun sipuli-sienipiiraan ohjeen Etiketti-lehdestä (3/2009) jotka ovat muuten ilmeisen hyviä lähteitä maukkaisiin ruokaohjeisiin. Piiras on kaunis (eikä räpsäisemäni kuva tee sille oikeutta) ja todella maukas, lisäksi myös todella helppo valmistaa. Pohjataikinan voisi helposti tehdä itsekin ruis- ja/tai spelttijauhoista. Ihanan syksyisiä makuja!

1 iso tai 2 pienempää piirasta

  • 1 pkt (400 g) piirakka- tai ruis-perunataikinaa (pakaste)

Karamellisoidut sipulit

  • 7-10 pientä salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl voita

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • n. 2 dl puhdistettuja suppilovahveroita tai kantarelleja

  • 1 rkl intiaanisokeria

Päälle

  • suolaa, mustapippuria

  • 1 pkt (200 g) fetaa

  • muutama oksa rosmariinia ja timjamia

  • noin 2 rkl oliiivöljyä

  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistus

  1. Lämmitä kiertoilmauuni 200°:een (tavallinen uuni 225°).

  2. Tee karamellisoidut sipulit. Kuori ja lohko salottisipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita pannulla voi-öljyseoksessa keskilämmöllä n. 5 min. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele pannulle sokeri ja jatka kypsentämistä kunnes sokeri sulaa.

  3. Kauli sulaneesta taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää pohjaa. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lusikoi karamellisoitu sipuli-sieniseos pohjille. Mausta suolalla ja pippurilla. Murustele feta ja yrtit piiraille. Valuta öljyä pinnalle.

  4. Paista uunin keskitasolla noin 10 min. kunnes pohja on kypsä. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Ongintaa

Pussukat valmiina ongintaan © Hanna Stolt | Gurmee.net

Pussukat valmiina ongintaan © Hanna Stolt | Gurmee.net

Kävimme alkuvuodesta ystäviemme lasten synttäreillä ja siellä oli järjestettynä ongintaa lapsille. Se oli minusta aivan ihanaa ja lapset olivat onnessaan joten halusin kokeilla vastaavaa meillä. Valmistin jokaiselle lapselle oman pienen pussin jonka ehkä vasten normeja nimikoin, mutta oli siihen ihan syynsä. Askartelimme Ebban kanssa etukäteen nimikoidut helmirannekorut tytöille (pojillekin oli tarkoitus tehdä punotut rannekkeet, mutta aika loppui kesken). Tyttöjen pussukat olivat siis koruvoittoisia ja joukossa oli myös siirtokuva"tatuointeja" prinsessa-aihein, jotka ovat Pop up kemujen valikoimasta. Samoin pussit, niitä koristavat tarrat sekä nimitarrat löytyivät Pop upin hyllyltä. Innostuin askartelemaan ja väkertämään pitkästä aikaa vähän enemmänkin, mikä oli ihanaa ajanvietettä sekä minulle, että Ebballe.

Arvonta

Kuten kirjoituksen alussa mainitsin, Pop up kemut lupautui tarjoamaan Gurmeen lukijoille juhlapaketin arvontaan. Voit valita kahdesta ihanasta vaihtoehdosta joiden molempien arvo on 60€. Paketti toimitetaan voittajalle kotiosoitteeseen. Nämä ehtivät täydellisesti vielä pikkujouluihin tai uudenvuoden kinkereihin!

Paketti 1: Kulta

Kulta-paketti sisältää:

  • 8 kpl paperipusseja kultasalmiakki-kuvioinnilla

  • 8 kpl paperimukeja kultaisilla tähdillä

  • 8 kpl paperilautasia kultaisilla tähdillä

  • 25 kpl muffinsivuokia kultaisilla raidoilla

  • 1 pkt (20 kpl) lautasliinoja kultaisilla tähdillä

  • 1 pkt (25 kpl) paperipillejä kulta-valkoraidallisina

  • 1 pss kultaista confettia

  • 1 tähtiviiri (kultaglitter)

  • 4 kpl minirosetteja (valkoisia)

  • 1 pkt (3 kpl) glitter eläinkoristeita (kultaisia)

  • 1 pkt (10 kpl) ilmapallolajitelma (kulta, hopea, valkoinen)

Paketti 2: Hopea

 Paketti sisältää:

  • 8 kpl paperipusseja hopeasalmiakki- tai mustavalkoraidallisella kuvioinnilla

  • 8 kpl paperimukeja mustilla ruseteilla

  • 8 kpl paperilautasia mustilla ruseteilla

  • 25 kpl muffinsivuokia (musta-valkoraidalliset)

  • 1 pkt (20 kpl) lautasliinoja (musta-valkoraidalliset)

  • 1 pkt (25 kpl) paperipillejä (musta-valkoraidalliset tai hopea-valkoraidalliset)

  • 1 pss hopeista confettia

  • 1 tähtiviiri (musta/hopeaglitter)

  • 4 kpl minirosetteja (valkoisia)

  • 1 pkt (3 kpl) glitter eläinkoristeita (hopeisia)

  • 1 pkt (10 kpl) ilmapallolajitelma (kulta, hopea, valkoinen)

Arvonta käynnistyy NYT ja jatkuu aina keskiviikkoon 26.11. keskiyöhön saakka. Osallistua voi kommentoimalla joko tähän kirjoitukseen blogin kommenttiosiossa tai Facebookin puolella tämän kirjoituksen linkkiin. Kerro ainakin kumpi paketti olisi mieleisin (ehdit vielä muuttaa mieltäsi jos voitat arvonnan) ja jos innostut, voit myös kertoa mikä oli meidän juhlatarjoiluiden parasta antia tällä kertaa :)Suoritamme arvonnan torstaina 27.11. ja ilmoitan voittajan tämän kirjoituksen perään sekä otan yhteyttä voittajaan henkilökohtaisesti :)Onnea arvontaan ja lämmin kiitos ihanalle Pop upille paketin tarjoamisesta!

EDIT 26.11.Arvonnan voitti Ami, joka jätti kommenttinsa tänne blogiin 21.11. Arvonnan suoritti 3-vuotias arvontaneitimme :) Onnea voittajalle!

Västerbotten-akvavitsilli

Västerbotten-akvavitsilli

Lasagne niin kuin äiti sen tekee

Lasagne niin kuin äiti sen tekee