Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Vanilja-fenkoli-kookospannacotta

Vanilja-fenkoli-kookospannacotta

Tämän herkkupannacotan ohje löytyi blogista Empowered Sustenance. Tuo blogi on tsekkaamisen arvoinen jos terveellinen ruoka kiinnostaa - ihan mieletön paikka täynnä hyviä vinkkejä ja ohjeita. Kookos, fenkoli ja vanilja sopivat upeasti yhteen. Alkuperäisohjeessa pannacotat oli vielä katettu granaattiomenansiemenillä - sopii tähän varmasti joten suosittelen kokeilemaan. Tämä voi olla myös näppärä jälkkäri tarjottavaksi jos seurueessa on maidottomia mukana - siis niitä jotka eivät syystä tai toisesta maitotuotteita halua tai pysty syömään. Sopii myös erinomaisesti jos seurueessa on herkkusuita ;)

Vanilja-fenkoli-kookospannacotta

4-6 pannacottaa (vähän koosta riippuen, minä tein tällä 6)


Ainekset

  • 1 tlk kookosmaitoa (esim. Biona)

  • 3/4 tl fenkolinsiemeniä, murskattuna (mittaa ensin, murskaa sitten)

  • 3/4 tl vaniljauutetta + ripaus aitoa vaniljaa (voit myös käyttää tähän yhden vaniljatangon siemenineen näiden sijasta)

  • 2 1/2 tl gelatiinijauhetta

  • 1,5 rkl hunajaa

  • pikkuripaus suolaa (älä jätä tätä väliin)

Valmistus

  1. Kaada 0,5 dl kookosmaidosta pieneen kulhoon. Kuumenna loput kookosmaidosta ja murskatut fenkolinsiemenet kattilassa matalalla lämmöllä. Kuumenna pitäen kookosmaito koko ajan lähes kiehumispisteessä, n. 15 min. Siivilöi seasta siemenet ja kaada kookosmaito takaisin kattilaan.

  2. Sekoita gelatiinijauhe siihen puoleen desiin kookosmaitoa joka alussa otettiin syrjään. Anna seoksen olla sillä aikaa kun nostat fenkoli-kookosmaidon lämpötilan kevyesti poreilemaan. Vatkaa sekaan gelatiiniseos kuuman kookosmaidon sekaan. Laita lämpö pois päältä, anna jäähtyä hieman ja vatkaa sekaan vanilja, hunaja ja suola.

  3. Kaada 4-6 astiaan tai yhteen isoon.

  4. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Sunnuntaibrunssi Porvoossa: Sinne

Sunnuntaibrunssi Porvoossa: Sinne

Avokado-zucchinipasta

Avokado-zucchinipasta

0