Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Tapiokavanukas

Tapiokavanukas

Löysin vihdoinkin parin vuoden etsintöjen jälkeen Vii Voanista Kalliosta (Hämeentiellä, lähellä Hakaniemen kauppahallia) tapiokahelmiä ja pistin helmet saman tien kokeiluun. Jääkaapissa oli myös reilu satsi vasta valmistettua mantelimaitoa joten tästähän syntyi samantien erinomainen puolieksoottinen jälkiruokakokeilu. Tarkoitus oli kyllä käyttää tähän myös kookosmaitoa, mutta nyt ei ajoitukset menneet ihan nappiin joten tein jälkkärin pelkkään mantelimaitoon. Kallen tuomio oli, että saa tehdä toistekin. Siitä tietää aina kokeilun onnistuneen ;)

Tapiokavanukkaan ohje on peräisin TheKitchn-blogista. Tuossa blogissa vanukas on kuvissa kauniin vaaleaa. Tämä minun versioni on tummempaa muutamastakin syystä: käytin itse tehtyä mantelimaitoa jota tein kuorellisista manteleista (tulee hieman tummempaa), käytin aitoa vaniljaa vaniljauutteen sijaan ja mantelimaidon seassa oli muutama taateli jotka nekin hieman muuttavat maidon väriä. Jos haluat vaaleaa vanukasta, kannattaa tehdä mantelimaito kuorettomista manteleista ja jättää taatelit toiseen erään.

Jos tarjoat vanukkaan annoksina, kannattaa se lusikoida tarjoiluastioihin ennen kuin vanukas on aivan jäähtynyt, ihan vaan estetiikan vuoksi. Hieman lämmin vanukas laskeutuu kauniimmin ja pinnasta tulee sileämpi. Kylmänä vanukas on lohkeavampaa ja siitä on vaikea saada kaunista annosta.

Tapiokavanukas


Ainekset

 • 4 dl mantelimaitoa (jaa kahteen)

 • 3/4 dl tapiokahelmiä

 • 2,5 dl kookosmaitoa

 • 0,5 dl agavesiirappia

 • 1 tl vaniljauutetta / 0,5 - 1 tl vaniljajauhetta

 • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja sekoitettuna 1 rkl veteen

 • 1/4 tl suolaa

Koristeluun:

 • Tuoretta passionhedelmää

 • Ruohittuja pistaasipähkinöitä

 • Kookoshiutaleita

Valmistus

 1. Liota tapiokahelmiä yön yli (vähintään 4h) 2 dl:ssa mantelimaitoa. Seuraavana päivänä lisää sekaan loput mantelimaidosta ja lämmitä tapiokaa ja mantelimaitoa keskilämmöllä kunnes se alkaa kiehua. Lisää sitten kookosmaito, vanilja ja agavesiirappi. Keitä vielä rauhallisesti 10-12 min, koko ajan sekoittaen.

 2. Lisää lopuksi veteen sekoitettu maissitärkkelys ohuena vanana, koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Keitä ja sekoittele vielä viitisen minuuttia. Jäähdytä seosta vähintään 1 h ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä tai haaleana.

 3. Kokoa annokset ennen tarjoilua. Pohjalle tapiokavanukasta, päälle kookoshiutaleita, pistaasipähkinää ja passionhedelmää.

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku

Kodikas Olohuone Kalliossa

Kodikas Olohuone Kalliossa

0