Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Risifrutti

Risifrutti

Jos pidät Risifruteista yhtä paljon kuin minäkin, nyt on onnenpäiväsi. Keksin viikonloppuna kaavan Risifrutin arvoitukseen ja tämä versio on terveellisempi sekä edullisempi vaihtoehto. Win-win!

Risifrutissahan siis yhdistyvät kermaisen täyteläinen riisivanukas ja raikas hillo. Näiden lisäksi Risifrutista löytyy bonuksena mm. karrageenia, jota muuten löytyy pitkässä litanjassa muitakin maitotuotteita. Karrageenia mainostetaan luontaisena merileväperäisenä lisäaineena, mutta tutkimuksissa on osoitettu sen olevan ihmiskeholle hyvinkin haitallinen. Jo pieninä määrinä. Tästä syystä jätän mm. luomukerman kaupan hyllylle vaikka muuten aina valitsen luomua. En ole onnistunut löytämään yhtä ainutta luomukermaa jossa ei karrageenia olisi. Tämäkin riisivanukas valmistettiin suomalaisesta ei-luomu vispikermasta.

Risifrutti valmistetaan todella yksinkertaisista aineksista ja kaupassa sillä kyllä kilohintaa piisaa. Tämän ohjeen avulla voit valmistaa sitä kerralla vaikka ison sammiollisen ja makunystyrät kiittävät eikä lompakko ohene.

risifrutti.jpg

Risifrutti


Ainekset

  • 0,5 l luomu täysmaitoa

  • 1 dl luomu riisiä

  • ripaus (celtic) merisuolaa

  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)

  • 2 rkl xylitolia / koivusokeria

  • 0,5 - 1 tl luonnon vaniljaa

  • 0,5 l mansikoita

Valmistus

  1. Keitä riisi maidossa kunnes se on kypsää. Mausta puuro suolalla. Lisää sekaan vaahdotettu kerma, xylitol ja vanilja. Sekoita hyvin.

  2. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja tarjoile riisivanukas kylmänä mansikkasoseen kera.

ROK on!

ROK on!

Paras maksalaatikko

Paras maksalaatikko

0