Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Pomelo

Olen viime viikkoina syönyt pomeloa aivan innoissani kun sitä on taas saanut kaupasta. Tutustuin tähän hedelmään ensi kerran muutama vuosi sitten työmatkalla Kiinassa. Hotellin aamiaispöydässä luulin keränneeni varovaisen annoksen greippiä lautaselleni, mutta kun maistoin hedelmää, se olikin paljon miedompi kuin greippi, silti hieman greippimäinen maultaan. Aivan ihana, raikas hedelmä! Se oli rakkautta ensi maistiaisella :)

Pomelot ovat noin kaksi kertaa greipin kokoisia ja ainakin Suomesta olen löytänyt hunajapomeloa sekä tavallista pomeloa. Molemmat ovat herkullisia. Pomelossa on todella paksu kuori ja hedelmälihan väliin jäävät kalvot ovat sitkeitä joten hedelmää kuoriessa kannattaa nähdä hieman vaivaa ja erotella hedelmäliha paloina kuorista sekä kalvoista. Hedelmäliha irtoaa helposti, pomelo on nimittäin paljon kuivempaa kuin esim. greippi tai appelsiini.

Pomelossa on hyvin kuituja, kaliumia sekä erinomaisen paljon C-vitamiinia. Kalium auttaa tasapainottamaan verenpainetta. C-vitamiini antaa hyvän boostin terveydelle ja auttaa taistelussa kaiken maailman flunssia ja lenssuja vastaan. Pomelossa on myös reilusti pektiiniä ja pomelomehu voi auttaa putsaamaan suonista kertymiä ja siten puhdistaen kehoa ja auttaen verenpainetaudissa. Pomelosta saa myös aimo annoksen antioksidantteja joiden uskotaan hidastavan vanhenemista sekä parantavan terveyttä yleisesti.

Pomeloa valitessa kannattaa etsiä mahdollisimman kiinteää ja painavaa hedelmää. Jos pintaa painaessa jää kuoppa tai jälki, ei hedelmä todennäköisesti enää ole ihan kunnossa. Pomelo säilyy jääkaapissa n. viikon, huoneenlämmössä pari päivää.

Voit käyttää pomeloa sellaisenaan välipalana (nam!), tai salaattien lisänä. Voit myös puristaa pomelon mehuksi tai hyödyntää sitä osana (viher)smoothieta. Jos puristat hedelmän mehuksi, voit myös pakastaa sitä vaikkapa jääpalamuotissa ja käyttää sitruksen makua kaipaavissa ruoissa. Yhdestä pomelosta saa kaksi reilua lautasellista hedelmälihaa joten se on myös erinomaisen riittoisa hedelmä ja maistuu ainakin meidän perheessä myös perheen pienimmille oikein hyvin.

Ph-tasapainoa ajatellen pomelolla on emäksinen vaikutus joten se on siinäkin mielessä erinomainen välipala tai osa ruokavaliota muuten vain.


Lähteet

http://eatdrinkbetter.com/2009/10/15/alkaline-eating-for-better-body-chemistry-ph-levels-and-overall-health/

http://yogakat.hubpages.com/hub/pomelohealthydiet

http://en.wikipedia.org/wiki/Pomelo

Gheen valmistus

Gheen valmistus

Luuydinvanukas

Luuydinvanukas

0