Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Pähkinäinen quinoapuuro

Pähkinäinen quinoapuuro

Viime viikot ovat olleet melko hektisiä ja se näkyy täällä blogin puolella hiljaisuutena. No, olen ollut sitäkin ahkerampana Instagramin puolella ja tänään aamiaiseni sai sen verran monta tykkäystä, että ajattelin pitkästä aikaa päivittää ihan kunnon ohjeen tänne bloginkin puolelle. Tämä quinoa-puuro kuuluu taas kastiin "helppo ja nopea", my favourite kind :) Quinoa on yksi ehdottomista lemppareistani keittiössä - gluteeniton vilja (joka ei siis oikeasti ole vilja vaan siemen) ja sisältää hyvän määrän proteiinia.

Tykkään valtavasti suomalaisen SunSpeltin luomu quinoasta. Tämä on siis suomalainen lajike ja eroaa hieman niistä muista kaupoista löydettävistä lajikkeista. Sen maku on hieman pehmeämpi ja siitä tulee puuromaisempaa keitettynä kuin ulkomaisista lajikkeista. Näin ollen se onkin aivan täydellistä juuri tähän puuroon! Tämä ei ole maksettu mainos, tykkään vain oikeasti juuri tästä quinoasta :)

No niin, se puuro siis. Tämä ohje on yhdelle, mutta voit tehdä sitä isommankin satsin, kerrot vaan määrät tarvittavan monta kertaa. Teen itse yleensä kerralla ison satsin quinoaa (n. puoli paketillista) ja käytän sitä sitten monipuolisesti eri ruokiin. Säästää vaivaa ja aikaa. Arvioisin, että jos tuon haluaisi keittää varta vasten yhteen satsiin niin siihen menisi n. 0,5 dl quinoaa (huuhdo hyvin) ja 1 dl vettä jotka sitten keitettäisiin n. 10 min ajan, kunnes quinoa on kypsää.

Kokeile tätä puuroa eri pähkinöiden, siementen, hedelmien ja marjojen kera niin saat vaihtelua ja erilaisia hyviä makukomboja aamuun :)

quinoa_porridge.jpg

Pähkinäinen quinoapuuro

Määrä: yhdelle


Ainekset

  • 1 dl keitettyä quinoaa

  • 1 luomu päärynä

  • 1 dl cashew-pähkinöitä

  • Ceylon kanelia oman maun mukaan

  • vaniljajauhetta tai uutetta oman maun mukaan

  • (hieman koko lehdestä uutettua steviaa jos kaipaat makeutta)

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nauti! Voit herkutella tätä puuroa esim. tuoreen mantelimaidon kera. Nam!

Lucuma fudge

Lucuma fudge

Tyrni-mansikkasmoothie

Tyrni-mansikkasmoothie

0