Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Myrkytön lasinpesuaine

Myrkytön lasinpesuaine

Saimme kolmen vuoden projektin päätökseen pari viikkoa sitten ja meillä on kotona vihdoin normaalikokoinen, kaunis ruokapöytä. Teimme pöydän vanhasta puuovesta ja sen päälle puun suojaksi teetimme lasin. Yksi asia, mitä en ollut tullut ajatelleeksi pöytää tehdessä oli, että lasissa näkyy lika ja pyyhkimisjäljet tavallista pöytää herkemmin.

DSC03629.jpg

Onneksi muistin ystäväni vinkin, että eteerinen sitruunaöljy sopii hyvin lasinpesuaineeksi. Tänään valmistin saman tien vinkin muistettuani yksinkertaisen lasinpesuaineen. Lopputuloksena on kirkkaan puhdas lasipinta. Pyyhkäisen vielä lopuksi kostealla rätillä johon tiputan 1-2 tippaa eteeristä sitruunaöljyä - näin huoneeseen jää ihanan raikas sitruunan tuoksu.

Tämä pesuaine tuoksuu käytettäessä melko etikkaiselta, mutta etikan määrä on mielestäni välttämätön, jotta lasiin ei jää pyyhkimisen jälkiä. Etikan haju haihtuu nopeasti, ja halutessa tuolla loppusilauspyyhkäisyllä saa entistä raikkaamman tuoksun.Olen käyttänyt tätä samaa sekoitusta myös ikkunoihin. Näppärää ja edullista!

DSC03636.jpg
DSC03573-copy.jpg

Myrkytön lasinpesuaine / ikkunanpesuaine

2 dl valmista pesuainetta


Ainekset

  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa (tai ¾ käyttämästäsi pullosta)

  • ½ dl puhdasta vettä (tai ¼ käyttämästäsi pullosta)

  • 8 tippaa eteeristä sitruunaöljyä tai muuta eteeristä sitrusöljyä (lime, appelsiini sekä Purify-sekoitus ovat myös hyviä!)

Tarvikkeet

Valmistus

Mittaa ainekset pulloon, sulje pullo korkilla ja ravista sekaisin.Ravista pulloa aina ennen käyttöä ja jos peset pintoja pitkään, ravista pulloa aina välillä, jotta eteerinen öljy on mahdollisimman hyvin sekaisin muun nesteen seassa. 

Eteeriset öljyt kodin puhdistuksessa

Jos olet kiinnostunut vaihtamaan kodin puhdistusmyrkyt puhtaisiin ja myrkyttömiin vaihtoehtoihin, voin mielelläni antaa vinkkejä miten voit hyödyntää eteerisiä öljyjä kodin puhdistuksessa. Olen itse vuosien saatossa korvannut kotia sekä ympäristöä saastuttavat pesuaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, jotka ovat paitsi hyviä "korvikkeita", usein myös tehokkaampia kuin kaupan valmiit aineet.

Itse valmistamani pesuaineet ovat olleet iholleni huomattavasti hellempiä. Normaalisti rutikuiva ja talvisin jopa halkeileva käsieni iho on pysynyt huomattavasti paremmassa kunnossa ja pesuaineissa käyttämäni eteeriset öljyt tekevät sille hyvää, toisin kuin kaupan pesuaineiden kuluttavat ja syövyttävät ainesosat.Kodin pesuaineiden vaihtoa ei suinkaan ole pakko tehdä kertaheitolla. Olen itsekin kokeillut ja korvannut hiljalleen pesuaineita, sitä mukaa kun olen löytänyt toimivia vaihtoehtoja. Siivoiskaappimme purkkimäärä on kutistunut kutistumistaan ja samoin pesuaineisiin käytetyn rahan määrä.

Kerron mielelläni lisää tästä prosessista joten otathan yhteyttä jos olet kiinnostunut eteeristen öljyjen käytöstä kodin puhdistuksessa tai oman (ja perheen) hyvinvoinnin tukena. Voit myös tutustua blogin katerogiaan "eteeriset öljyt" josta löydät lisää hyviä vinkkejä :) Yhteystietoni puolestaan löydät sivun alapalkista.

Rosmariinilla maustettu panna cotta

Rosmariinilla maustettu panna cotta

Lime aamiaisvanukas ja laku crumble

Lime aamiaisvanukas ja laku crumble

0