Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Rosmariinilla maustettu panna cotta

Rosmariinilla maustettu panna cotta

Äitini löysi tämän herkullisen rosmariinilla maustetun panna cottan ohjeen Ilta-Sanomista. Reseptin alkuperäksi paljastuikin alunperin mestarikokki Hans Välimäen kirja Makujen Salaisuudet. Miten voikin yksi yksinkertainen yrtti muuttaa maun niin upeisiin uusiin sfääreihin?!

Sain tästä idean poikasen vegaaniseen versioon. Saas nähdä milloin ehdin sen testata! Tällä hetkellä painan täyttä pahkaa kolmannen keittokirjani kuvausten viimeistelyn kanssa. Tänä syksynä on siis tiedossa uusi kirja nimeltä VEGE Talvi (Readme.fi). Kirjan idea lähti vuosi sitten kun yritin haalia kasaan riittävästi kasvisruokia joulupöytään ja se tuntui työläältä. Joulu tuntuu olevan yllättävän liha- ja kalapainotteista aikaa. Se on ihan ok, mutta kun itse kaipaan lautaselleni lähinnä kasviksia :)

VEGE Talvi siis lähti liikkeelle jouluruoasta, mutta laajeni pian kattamaan ylipäätään talviajan ruokia niin arkeen kuin juhlaan. Tyyli on tuttu - yksinkertaista ja maukasta kasvisvoittoista ruokaa, mutta tällä kertaa painopiste on erityisesti kasvisruoassa, ei aina niin vahvasti terveydessä. Toisin sanoen, kirjasta löytyy tällä kertaa makeampiakin herkkuja, koska nutturan ei tarvitse liikaa kiristää ;) Kirjan työstäminen on ollut aiempia vaiheikkaampaa. Päivätöissä on ollut kiirettä, mikä on valuttanut aikatauluhaasteita kirjan kirjoittamiseen, mutta sain kuin sainkin sen aikataulussa valmiiksi. Sitten hajosi kamera. Olen niin kiitollinen kaikille apuun tulleille - lainasin hetken aikaa mieheni vanhaa järkkäriä, mutta sen linssit eivät olleet aivan parhaat ruokakuvaukseen. Ystäväni Björn, joka kuvasi kaksi aiempaa kirjaani, tarjosi myös omaa kameraansa lainaan ja samaan aikaan isäni tarjosi oman kameransa lainaan ja siinä syntyikin uusi digikuvaajan rakkaustarina! Loppujen kuvien kuvaaminen onkin ollut yhtä juhlaa ja nyt tiedän mikä kamera on seuraavaksi hankinnassa :)

Näillä pitkillä selityksillä ja radalta eksymisillä - odotan innolla, että saan kuulla reaktioitanne uuteen kirjaan - se löytyy syksyllä kirjakaupoista! Vielä voimme kuitenkin palata siihen ihanaan kesäiltaamme sulostuttaneeseen jälkiruokaherkkuun, josta tämäkin kirjoitus alunperin lähti.

DSC02949.jpg
DSC02955.jpg

Rosmariinilla maustettu panna cotta

4:lle


Ainekset

 • 2 ½ dl täysmaitoa

 • 2 dl kermaa

 • 1 vaniljatanko

 • ¾ dl sokeria

 • 2 liivatelehteä

 • 4 rkl sokeria

 • 1 oksa rosmariinia tai ½ rkl kuivattua rosmariinia

Valmistus

 1. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko ja rosmariini. Kiehauta. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää vielä lämpimään kerma-maitoseokseen.

 2. Sulata 4 ruokalusikallista sokeria pannulla ja anna karamelisoitua (eli saada väriä).

 3. Kaada neljään annosvuokaan karamelisoitua sokeria pohjalle ja täytä vuoat vanukasmassalla.

 4. Jäähdytä jälkiruoat jääkaapissa. Saat vanukkaat kauniisti ulos vuoistaan, kun kastat vuoan pohjan nopeasti kuumaan veteen. Kumoa vanukas lautaselle.

Kokemuksemme perusteella silikoniset joustavat vuoat olisivat huomattavasti helpompia vanukkaiden irrottamisen kannalta, kuin äitini käyttämät keraamiset vuoat. Silikonit siis haussa! :D

DSC02964.jpg
Eteeristen öljyjen kolme käyttötapaa

Eteeristen öljyjen kolme käyttötapaa

Myrkytön lasinpesuaine

Myrkytön lasinpesuaine

0