Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Lempeä inkiväärishotti

Lempeä inkiväärishotti

Kävimme hiljattain Kööpenhaminassa (lisää siitä tulossa) ja löysin paikalliselta Ärrältä eli 7elevenistä valmiita inkiväärishotteja joita ostinkin kerralla pienen kassillisen. Inkiväärishotit olivat ihanan vahvoja ja inkivääri oli saanut kaverikseen omenamehupohjan. Omena ja inkivääri on ollut omakin suosikkini, mutta olen tähän saakka käyttänyt inkivääriä lähinnä mausteena omenamehussa.

DSC_1049-1024x685.jpg

Nyt Köpiksen shoteista innostuneena tein lasten kanssa aamulla lähes litran valmista inkiväärishottimehua. En tehnyt shotista ihan yhtä vahvaa kuin 7elevenissä myyty, tämä sopii "aloittelijoillekin". Jos olet jo tottunut inkiväärin käyttäjä, voit hyvin lisätä määrää oman maun mukaan! Mehu ei säily jääkaapissa kauaa, mutta minäpä pakastin sen jääpalamuoteissa ja otan esimerkiksi edellisenä iltana pari palaa jääkaappiin sulamaan aamuksi. Näin ei tarvitse joka aamu pienen shottilasillisen vuoksi pyörittää mehulinkoa ja aamulla on aina tehojuoma valmiina :)

Inkivääri on muuten vatsavaivaisen paras kaveri. Se tukee ruoansulatusta sekä vastustuskykyä. Ja maistuu ainakin minun mielestä aivan mielettömän hyvältä!

DSC_1052-1024x685.jpg

Lempeä inkiväärishotti

Määrä: n. 800 ml


Ainekset

  • 8 punaista luomu omenaa

  • 100 g luomu inkivääriä

Valmistus

  1. Pese omenat ja paloittele. Kuori inkivääri ja leikkaa se paloiksi niin, että syyt katkeavat, muuten kasvikuivut voivat nopeasti jumiuttaa koko mehulingon.

  2. Mehusta.

  3. Kaada itsellesi shotti mausteista inkiväärijuomaa ja pakasta loput jääpalamuoteissa.

DSC_1061-717x1024.jpg
Kööpenhamina, omia suosikkejani

Kööpenhamina, omia suosikkejani

Luksuspuuro

Luksuspuuro

0