Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kööpenhamina, omia suosikkejani

Kööpenhamina, omia suosikkejani

Kuten otsikko kertoo, Kööpenhamina on yksi suosikkimatkakohteitani, mutta otsikolla on myös toinen merkitys ja ajattelinkin siis tässä kirjoituksessa mainita muutaman oman vanhan sekä uuden suosikkini kaupungista :) Kävimme Köpiksessä hiljattain muutaman vuoden tauon jälkeen.

Olemme viime vuodet varanneet hotellimme aina samalta ketjulta - Guldsmeden on muutaman hotellin kattava hotelliketju joista Köpiksestä löytyy 3 kappaletta. Olemme vuosien varrella testanneet ne kaikki ja kokemus on ollut aina positiivinen. Itselleni Guldsmedenin hotellit tuovat reissuun ripauksen balilaista spa-tunnelmaa ja ekologista luksusta. Guldsmedenin aamupala on myös kokemisen arvoinen joten vaikka et hotellissa yöpyisikään, kannattaa hotellin aamupala tulla testaamaan ainakin kerran matkan aikana.

Kødbyens Fiskebar

Tästä paikasta olen kijoittanut aiemminkin. Kødbyens Fiskebar löytyy vanhalta meat districtiltä ja on nimensä mukaisesti keskittynyt kalaruokiin. Trendikäs, pelkistetty ravintola tarjoaa kerta toisensa jälkeen ehkä hieman meluisan ympäristön (ainakin ruuha-aikaan), mutta myös todella ystävällisen palvelun ja hyvää ruokaa ja ihania drinkkejä. Voit myös tutustua aiempaan kirjoitukseeni paikasta. Tällä reissulla tilailin lähinnä kasvisruokia ja yllätyin iloisesti, miten mahtavia makuelämyksiä lautaselta löytyi!

www: http://fiskebaren.dk/fiskebaren/

Lisää kuvia: https://goo.gl/photos/GbUrL1ke3zS83WmR6

Bio Mio Organic Bistro (BOB)

Bio Mio Organic Bistro löytyy läheltä Kødbyens Fiskebaria ja paikka kuuluu suosikkeihimme. Paikka tarjoilee luomuruokaa suositussa bistroympäristössä. Kävimme tällä reissulla myöhäisellä lounaalla 15 -16 maissa ja paikka oli hiljainen. Muutamaa tuntia myöhemmin päivälliselle paikan ohi kävellessämme, joka ikinen istumapaikka oli varattu!

www: http://biomio.dk/

Torvehallerne

Tämä paikka!!! Olen superkiitollinen ystävälleni Karolle, joka mainitsi paikasta juuri ennen reissuamme. Torvehallerne on siis kaksi isoa modernia kauppahallia Köpiksen keskustan tuntumassa ja eh-dot-to-mas-ti vierailun arvoinen mesta! Pidimme kauppahalleista jopa niin paljon, että kävimme siellä useampaan kertaan pienen viikonloppuvisiittimme aikana. Kauppahalleista löydät saippuakojuja, Mikkellerin (paikallisen olutpanimon) kojun, tapaksia, kahvikojuja, herkkukojuja, ihanan Grøt -puurokojun, erikoisruokia, viinejä... siis ihan kaikkea! Kauppahallit ovat selvästi myös paikallisen väen suosiossa ja sinne mennäänkin nauttimaan ruokaa ystävien kanssa tai ostamaan osa päivän ruokaostoksista. Elämys itsessään. Suosittelen ja kaipaan!

www: http://torvehallernekbh.dk/

Lisää kuvia: https://goo.gl/photos/PiGth13REVbLxReEA

Street Food Market

Ja sitten jokaisen foodien, hipin, hipsterin ja muuten vaan elämyksistä pitävän tyypin unelma: Street Food Market. Kööpenhaminan ranta-alueelta löytyi myös hyvän vinkin johdattelemana aivan huikea paikka. Suureen varastohalliin koottu tsiljoona erilaista ja näköistä pikku ruoka- ja juomakojua. Tämä olisi Suomen byroslaviassa jo kielletty ja asetettu pannaan, mutta raikkaan avarakatseisessa Tanskassa paikka kukoistaa, eikä ihme. Kuvittele paikka joka on survottu täyteen mitä erilaisimpia ja kekseliäimpiä pikku ruokakärryjä, baareja, ruokakatuja... Kevätaurinko joka laskee viimeiset säteensä hallin edessä olevalle ulkoterassille. Musiikkia. Ulkotulia. Joukko iloisia ihmisiä läheltä ja kaukaa. Tuossa paikassa oli jotain maagista.. Täällä söimme myös elämämme parhaat ranskalaiset :)

www: http://copenhagenstreetfood.dk/en/

Lisää kuvia: https://goo.gl/photos/PiGth13REVbLxReEA

Nopea kesäkurpitsapasta

Nopea kesäkurpitsapasta

Lempeä inkiväärishotti

Lempeä inkiväärishotti

0