Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Lemon Pie raakapuuro (raw)

Lemon Pie raakapuuro (raw)

This article is also available in English.

Tämä Lemon Pie -raakapuuro kuului Ravintolapäivän (17.5.2014) Lempeä-menuumme. Puuro oli oikea jymymenestys ja lähes jokainen sitä maistanut tuli hetken päästä kyselemään aineksia. Maku yllättää jokaisen ensimmäisellä kertaa. Puuro on vaatimattoman väristä ja näköistä, mutta maku on ihan mieletön! Olen testannut tätä monilla ei raakaruokaan tottuneilla ja kaikki ovat pitäneet mausta :) Ohje on alunperin Outi Rinteen upeasta Raakaruoka-aika! -keittokirjasta, jota suosittelenkin kaikille jotka haluavat raakaruokailuun tutustua. Tämä versio on oma muunnokseni tuosta alkuperäisestä ja se jota tarjoilimme aamiaisellamme. Outin kirja on täynnä erinomaisia ohjeita sekä käytännön vinkkejä raakaruokien valmistukseen.

lemonpie.png

Lemon Pie raakapuuro (raw)

2 annosta


Ainekset

 • 2 dl liotettua hirssiä

 • 4 rkl liotettua cashew-pähkinää

 • 1 rk hunajaa

 • 10 liotettua aprikoosia sekä tilkka aprikoosien liotusvettä

 • 1 tl vaniljajauhetta

 • 1 sitruunan kuori sekä mehu

 • 2 rkl chia-siemeniä

 • tarjoiluun kotimaisia mansikoita, pakastettuja tai tuoreita. Pakastetut voi sekoittaa blenderissä mansikkasoseeksikin, sillä saa kivan marmorointikuvion puuron pintaan.

Valmistus

 1. Liota aprikooseja, hirssiä sekä cashew-pähkinöitä yön yli.Sekoita aamulla kaikki ainekset tasaiseksi puuroksi tehokkaalla blenderillä (Vitamixilla kannattaa käyttää täystehoa lopuksi hetken aikaa niin puurosta tulee unelmatasaista).

 2. Voit halutessasi ohentaa puuroa aprikoosien liotusvedellä tai tilkalla tavallista vettä. Puuro saa minun makuuni hieman blenderissä lämmetä. Vitamixilla sekoittaessa kitkaa syntyy sen verran, että se pian on hieman lämmintä (rikkomatta raakaruokailun kultaisia sääntöjä kuumennuksesta tietenkään ;)

 3. Tarjoile mansikoiden kera ja nauti ihanan raikkaan makuisesta puurosta!

Maidoton mustikka-avokadojogurtti

Maidoton mustikka-avokadojogurtti

Porkkana-ananas-inkivääri smoothie

Porkkana-ananas-inkivääri smoothie

0