Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kurpitsa-kaurauunipuuro

Kurpitsa-kaurauunipuuro

Eilen illalla päätin tehdä meille uunipuuroa, mutta pienellä twistillä. Pakkanen pursuaa kurpitsasosetta ja sitä päätin puuroon käyttää. Olin taas vähän aikatauluoptimisti ja päädyimme syömään ihan muita iltapaloja tämän herkkupuuron valmistuessa uunissa. Kannattaa aloittaa valmistus pari tuntia ennen ruokahetkeä - puuron voi hyvin jättää lämpimään uuniin odottelemaan jos se valmistuu vähän ajoissa, mutta jos käy niin kuin meillä tänään ja se ei vielä ole kypsää niin mitään et voi tehdä :)

Tämä on sellainen luksuspuuro jota kehtaisi tarjoilla vieraillekin, tai vaikkapa brunssipöydässä. Aamun pikapuuroksi tästä ei tosiaan ole, mutta maku on niin hyvä, että tämä on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen. Puuro on gluteeniton jos käytät gluteenittomia kauraryynejä.

Kuten alla olevasta yhdestä kuvasta huomaatkin, voi puuron myös valmistaa annoksittain. Ennen uuniin siirtoa voit jakaa sen pieniin uunivuokiin ja paistaa kypsäksi. Kurkista siinä tapauksessa uuniin jo aiemmin, paistoaika lyhenee kun annokset ovat pieniä.

Kurpitsa-kaurauunipuuro


Ainekset

 • 2,5 dl Puuppolan aitokauraa (kokonaisia kauranjyviä, ihan parasta myös uunipuurona!)

 • 5 dl vettä

 • 2,5 dl täysmaitoa

 • 0,5 tl suolaa

 • 1 tl pumpkin pie mausteseosta (kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja muskottipähkinää)

 • 2,5 dl kurpitsasosetta

 • 2 isoa omenaa

 • 3/4 dl auringonkukansiemeniä

 • 3/4 dl kurpitsansiemeniä

 • muutama voinokare

Valmistus

 1. Laita uuni lämpiämään 200°:een.Keitä kauranjyvät veden, maidon ja suolan kera kypsäksi puuroksi. Lisää sekaan pumpkin pie mausteseos sekä siemenet kun puuro alkaa olla melko valmista, mutta edelleen hieman löysää.

 2. Kuori puuron kypsyessä omenat ja siivuta ne. Latele siivut uunivuokaan. Tämä ei ole tarkkaa työtä - siivut sekoitetaan vielä puuron sekaan.

 3. Sekoita valmiin puuron sekaan kurpitsasose ja kaada löysä puuroseos omenansiivujen päälle ja sekoittele varovasti niin, että omenat nousevat hieman pintaan paikka paikoin.

 4. Pudottele puuron pinnalle pieniä voi nokareita ja laita puuro uunin keskitasolle. Paista puuroa kunnes neste on imeytynyt ja puuro on valmista.

Kuvassa näkyvä Green Gaten pyyhe on lainassa ihanasta Vanille Home -liikkeestä. Liike on todellinen sisustajan ja erityisesti kauniin keittiön mekka. Myös kuvassa näkyvää IB Laursenin Mynte-sarjan uunivuokaa myydään Vanille Homessa.Vanille Home Facebookissa

Kaunein jouluruokakirja + arvonta

Kaunein jouluruokakirja + arvonta

Mustikka-kurpitsapiiras (paleo, gluteeniton)

Mustikka-kurpitsapiiras (paleo, gluteeniton)

0