Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kuhaa, hasselpähkinöitä, sieniä ja ruskistettua voita

Kuhaa, hasselpähkinöitä, sieniä ja ruskistettua voita

Tätä pääruokaa ollaan tehty joskus ennenkin, mutta en muistanutkaan miten älyttömän hyvää tämä on! Vielä kun olisi jostain löytänyt tuoreita kanttarelleja. Ei ollenkaan paha myös näiden herkkusienien kera. Ohje on Glorian ruoka ja viini -lehdestä numerosta 60 (3/2009). Loistava vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattajalle ja tietty kaikille muillekin herkkusuille.

Kuhaa, hasselpähkinöitä, sieniä ja ruskistettua voita


Ainekset

 • 800 g suomustettuja kuhafileitä (nahallisia)

 • 50 g hasselpähkinöitä

 • 1 tillinoksa

 • 150 g voita kastikkeeksi

 • 200 g kanttarelleja tai herkkusieniä

 • voita paistamiseen

 • ripaus suolaa

 • (80 g Västerbotten- tai Präst-juustoa)

Valmistus

 1. Halkaise hasselpähkinät. Paahda ne kevyesti kuumassa, kuivassa pannussa, n. 3-4 min. Pidä pähkinät koko ajan liikkeessä, jotta ne eivät pala.

 2. Hienonna tilli.Tee ruskitettu voi: sulata voi kattilassa. Sekoita voisulaa koko ajan ja anna poreilla hiljalleen, kunnes voi alkaa kuplia ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi, noin 2-3 min.

 3. Puhdista ja paloittele kanttarellit/herkkusienet. Ruskista ne nopeasti voissa ja ripottele suolaa ja tilliä päälle. (Halutessasi voit käyttää annoksessa myös vahvaa, kypsytettyä juustoa. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja lisää se sienten joukkoon.)

 4. Leikkaa kuha annospaloiksi. Paista palat voissa kypsäksi, n. 2-3 min/puoli. Mausta fileepalat suolalla, nosta ne lautasille ja asettele sienet ja pähkinät (sekä juustokuutiot) kalan ympärille.Valuta kalan ja lisäkkeiden päälle ruskistettua voita.

 5. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa. (Me söimme tällaisenaan. Vihreä salaatti olisi ollut loistava lisä annokseen)

Tyrnibrûlée

Tyrnibrûlée

Pullaa ja hernekeittoa

Pullaa ja hernekeittoa

0