Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mokkasuklaa ganachea ja marenkia = täydellinen piiras!

Mokkasuklaa ganachea ja marenkia = täydellinen piiras!

Olen vuosi vuodelta ronkelimpi kakkujen suhteen. Koska syön niitä vähemmän ja harvemmin kuin koskaan aiemmin, ovat myös laatuvaatimukseni kasvaneet samaan tahtiin. Sen kerran kun herkuttelen, en säästele voissa enkä sokerissa. Ja siis nimenomaan voissa – margariini ei kuulu ruoanlaittooni missään muodossa.Sain hiljattain kokeiltavakseni Mokkapuun kahveja ja niistä syntyi idea tähän ihanaan piiraaseen jossa yhdistyvät pumpulinpehmeä marenki ja tahmaisen suklainen mokkasuklaa ganache. Mokkapuun kahveista mainittakoon, että yllätyin iloisesti tutkiessani valikoimaa. Lähden kaupassa kahvia valitessa aina ensimmäisenä etsimään sitä yhtä luomulaatuista koko valikoimasta. Tällä samalla asenteella lähdin tutustumaan Mokkapuun kahveihin, mutta nehän olivat kaikki luomua! Ihana yllätys ja iso hatunnosto täysin luomusta valikoimasta!

Kahvit paahdetaan Suomen saaristossa luomupavuista ja pavut jauhetaan aina tilauksesta. Näin kahvi on aina mahdollisimman tuoretta. Arvostan suuresti aina kun yritys oikeasti sitoutuu laatuun ja ajattelee loppukuluttajaa. Kuluneen viikon aikana suursuosikikseni on valikoitunut Honduras Capucas jota Mokkapuu kuvailee näin: ”Hurmaava kahvinautinto! Tässä täyteläisen aromikkaassa luomukahvissa pystyt aistimaan pehmeää kaakaon, karamellin ja pähkinän vivahteita häivähdyksellä täyteläistä savun aromia.” Valmistan aamukahvini aeropressillä joka tuo mielestäni parhaiten esiin kahvien makuvivahteet ja tämä kahvi on todella maukas! En tiedä osaanko erottaa joukosta kaikkia näitä mainittuja makuja, mutta kahvi maistuu ihanan pehmeältä eikä lainkaan kitkerältä.

Leivonnassa pidän pehmeyden sijaan vahvemmasta kahvin mausta ja näin ollen valitsinkin tähän piiraaseen mokkasuklaa ganachen maustajaksi Karjua. Karju on kahvisekoitus jota kuvaillaan näin: ”Karju on kaikkea mitä kunnon kahvilta voi odottaa: savuista, vahvaa ja tummaa aromia sekä iso annos asennetta!”. Lupaus lunastettu, sanoisin. Kahvi antoi myös loistavan aromin tähän piiraaseen.

Tämä piiras on todella täyteläistä ja makeaa joten suosittelen kutsumaan kylään useammankin ystävän maistiaisille, yksin et tehtävästä selviä! ;)

Nouda ohje Herkkusuun puolelta! 

Helpot ja marjaisat ruisherkut

Helpot ja marjaisat ruisherkut

Keväinen porkkanaravioli minuuteissa

Keväinen porkkanaravioli minuuteissa

0