Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa

Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa

Jokaisella meillä on liikuntalaji tai -muoto joka vaan tuntuu omalta. Minulle jooga oli vuosia jokapäiväinen ”harrastus”. Oikeasti se oli osa minun tapaani elää, mutta jossain vaiheessa, jostain käsittämättömästä syystä se unohtui. Olen lähtenyt uudelleen hakemaan tuota ihanaa osaa takaisin elämääni ja käynyt myös kokeilemassa itselleni uusia joogamuotoja.

Uusia kokemuksia

On aivan mahtava fiilis löytää vanhaan tuttuun asiaan uusia puolia. Luulen, että osasyynä pitkän joogaharrastukseni tyssäämiseen oli variaation puute. Tein käytännössä yhtä ja samaa joogasettiä päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Jostain syystä en tajunnut tai halunnut hakea joogasalia kotialueeltani. Olen varma, että tunneilla käyminen olisi saanut minut edistymään aivan eri lailla ja innostuksen jatkumaan.Parin vuoden tauon jälkeen aloitin joogan uudelleen yliopistoliikunnan joogatunneilla. Näillä tunneilla tajusin miten valtava merkitys voi olla sillä, että saa joltakin huomattavasti kokeneemmalta ohjausta. Edistyin näillä tunneilla yllättävänkin paljon, mutta en tuntenut oloani oikein kotoisaksi valtavassa, kolkossa jumppasalissa kymmenien muiden kanssa. Yritin itsepintaisesti jatkaa, mutta en vaan saanut tapaa uudelleenaktivoitua.

Helen Noakes & Meri Mort: Uudistava jooga

Olen hiljattain aloittanut hot joogan lähisalillani Tulijoogassa ja olen ihastunut tuohon joogamuotoon. Kirjoitan tästä muodosta lisää hieman myöhemmin, sillä tämä kirjoitus koskee lähestyvää viikonlopun jooga workshoppia jonka vetäjinä toimivat Helen Noakes (UK) sekä suomalainen Meri Mort. Olen tavannut Merin kerran aiemmin aivan muissa kuvioissa sillä hän on tuttavani tyttöystävä. Näimme vain pienen hetken, mutta Meristä leiskui mieletön positiivinen fiilis ja energia. Kommentit hänen tunneistaan jatkavat tuota mielikuvaa joogaohjaajana. Jotkut ovat vain luonnostaan ”hyvän-olon-tyyppejä” ja se loistaa myös päälle päin.

“Pidän ohjaustyylistä, joka on napakka, mutta rento. On hyvä, että liikkeitten ohjaamisen ohella “opetetaan” positiivista asennetta. Hymyä ei voi koskaan olla liikaa.” (www.merimort.fi)

Helen Noakes on siis brittiläinen joogaohjaaja joka on saanut vaikutteita Vanda Scaravellin joogasta. En ole koskaan käynyt hänen tunneillaan, mutta verkossa kahlatessa saman tyyppiset kehut ja kommentit osuvat silmään, kuin Merinkin suhteen.

A great course, an amazing experience and loads of fun. Helen knows her stuff and she knows how to motivate, encourage and bring out the best in you. — Rob Gillies (www.helennoakes.net)

Minna Hietakangas oli käynyt vuosi sitten Helen Noakesin jooga workshopissa ja kirjoitti aiheesta Evita-lehdessä olevaan blogiinsa. Tästä kirjoituksesta saa minusta hyvän kuvan siitä, mitä saattaisi suunilleen olla luvassa.

Workshop

Tässä vielä tiivistelmää jooga workshopista. Kannattaa vierailla Meri Mortin kotisivuilla tai tapahtuman Facebook-sivulla jos kaipaat lisätietoja. Tilaa kuulemma on vielä jonkin verran, mutta ilmoittautuminen on käynnissä joten kannattaa varata oma paikka pian!Jooga-workshop sopii aloittelijoille, mutta myös pidempään joogaa harjoittaneet löytävät uuden lähestymistavan kehoonsa ja mieleensä!Aamupäivisin on luvassa harjoituksia joiden avulla kasvatamme tietoisuuttamme omista asentotottumuksistamme. Jalkapohjia herätellään jotta oppisimme paremmin päästämään kehon jännityksiä läpi kehomme.Workshopissa opitaan myös käsimudrista joista tulee olemaan apua myös kurssin jälkeenkin. Selkärangan avaus, luonnollisen ryhdin löytäminen kuuluvat myös ohjelmaan erilaisten harjoitusten kautta.Perjantain joogailta on pehmeää, ravitsevaa joogaa. Pitkäkestoisia syvävenytyksiä ja oman kehon viestien tunnistamista. Tämän tunnin ydin on siis oman itsensä kuuntelemisessa ja tämän kuuntelemisen taidon opettelemisessa.

Aikataulu

Perjantai 14.9.

Klo 18 – 20 Maadoitus ja kasvu ScaravellilaisittainKlo 20 – 21:30 Jooganidra – syvä rentoutus (suomeksi)

Lauantai 15.9.

Klo 11 – 13 Sisäisen soturin löytäminenKlo 14 – 16 Syvenny kehosi aaltoihin ja spiraaleihin

Sunnuntai 16.9.

Klo 11 – 13 Liike on kehon lauluKlo 14 – 16 Energisoidu ja vapaudu

Paikka

Liikkeenjohdon KEHTO, Henry Fordinkatu 6, HelsinkiBussi 14 Kampista (Töölön suunnasta).

Hinta

3 päivää 150 € / yksi päivä 55€

Sitova ilmoittautuminen käynnissä nyt: merimort@gmail.com

Savuinen mustikkakukko

Savuinen mustikkakukko

Puolukka-vispipuuro

Puolukka-vispipuuro

0