Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Puolukka-vispipuuro

Puolukka-vispipuuro

Tänään löysin lähikaupasta pussin Farinan karkeaa riisijauhoa. Sen takaa löytyi kivan kuuloisia ohjeita ja päätin ottaa riisijauhot kokeiluun. En ole tainnut koskaan ennen riisijauhoista mitään valmistaakaan, mutta ensimmäinen kokeilu ainakin meni ihan putkeen. Tein [suunilleen] pussin takana olleen ohjeen mukaan puolukka-vispipuuroa ja jestas, että maistui perinteinen herkku hyvältä. Tein puurosta myös oman sovelluksensa meidän tytölle ja ensimmäistä kertaa löytyi puuro josta tyttö piti heti ensimmäisellä maistamisella. Alla molemmat ohjeet - molemmat ovat pienin muunnoksin alkuperäisestä.

Puolukka-vispipuuro


Ainekset

  • 1 l vettä

  • 3,5 dl puolukoita

  • 2 dl karkeita riisijauhoja

  • 0,6 dl sokeria

Valmistus

  1. Keitä puolukoita vedessä 10 min. Soseuta sitten puolukat keitinveteen mahdollisimman hyvin. Vispaa sitten joukkoon jauhot. Keitä vielä 10-15 min. * Mausta sokerilla, anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi.

  2. Tarjoile esim. sokerin / agavesiirapin ja maidon kera.

*) Jos haluat tehdä tästä vauvalle ruokaa, ota tässä kohtaa kauhallinen tai pari sivuun. Sekoita joukkoon äidinmaitoa / korviketta / maitoa ennen tarjoilua. Otin itse puuroa talteen reilummin ja sitten syötin osan siitä maitoon sekoitettuna, näin puuroa voi syöttää useammankin kerran ilman että joutuu joka kerta keittämään uudet puurot.

Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa

Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa

Summittainen mustikkapiirakka

Summittainen mustikkapiirakka

0