Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Savuinen mustikkakukko

Savuinen mustikkakukko

Tätä ohjetta siskoni hehkutti joka suuntaan nimikkeellä "mustikkarättänä". Ostimme tätä jälkiruokaa varten riihiruisjauhoja kun niitä kerran sai luomuna ja kuulosti hirmu hyvältä - jotenkin perinteisesti valmistetulta ruisjauholta. Se mikä jauhoissa yllätti oli todella vahva savun maku ja tuoksu. Maku jäi jälkkäriin myös paistamisen jälkeen ja valitettavasti se ei ollut ihan napakymppi mustikan kanssa. Riihiruisjauhot sen sijaan sopisivat varmaan aivan täydellisesti lohesta tai muusta kalasta valmistetun kukon kanssa. Tee siis tämä jälkiruoka tavallisista ruisjauhoista ilman savunmakua :)

Ohje löytyi Valion reseptipalvelusta, paikka jonka olin jo välillä ehtinyt unohtaa. Valiolla on kuitenkin hyvä reseptipankki jota voi hyödyntää eikä oikeasti kannata unohtaa.

Mustikkakukko / Mustikkarättänä


Ainekset

 • 200 g voita

 • 3/4 dl sokeria

 • 3 1/4 dl ruisjauhoja

 • 3/4 tl leivinjauhetta

täyte

 • 8 dl / 400 g pakastemustikoita

 • 1 dl sokeria

 • 0,5 dl perunajauhoja

tarjoiluun

 • kermavaahtoa / vaniljajäätelöä / vaniljakastiketta

Valmistus

 1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.

 2. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi (en oikeasti jaksanut nähdä tätä vaivaa vaan taputtelin taikinasta kannen käsin. Ihan hyvin meni tämä laiskan naisen versiokin).

 3. Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.Paista 200°:ssa n. 40 min.

 4. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon / vaniljajäden tai vaniljakastikkeen kera.

Hasselpähkinämousse

Hasselpähkinämousse

Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa

Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa

0