Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Helpoin tapa säilöä karviaiset

Helpoin tapa säilöä karviaiset

Olemme keränneet kotipihamme kahdesta karviaispensaasta jo litrakaupalla karviaisia. Ensin en oikein tiennyt mitä niille tekisin joten pakastin sellaisenaan. Sitten Kalle oli sitä mieltä, että niihin pitää laittaa sokeria sekaan jotta säilyvät joten laitoin kokonaisten marjojen sekaan sokeria ennen pakastusta ja ihmettelin, mitä hyötyä siitä on kun marjojen pinta on niin kova, että sokeri vaan varisee pohjalle. Sitten kokeilin karviaisrelissiä, mikä onkin tosi maukas lisuke, mutta myös sen verran erikoisen makuinen, ettei sitä viitsi montaa satsia valmistaa.

Helpoin tapa säilöä karviaiset

Nyt kesälomilla Kallen äiti vinkkasi maailman yksinkertaisimman tavan säilöä karviaiset: kerätään marjat, survotaan soseeksi ja lisätään sokeria. Sitten pakastetaan. Minähän pistin seuraavat 5 litraa heti Vitamixiin ja totesin, että tilavuus putoaa kolmannekseen (pakastin kiittää) ja soseen valmistus oli naurettavan helppoa. Kaiken lisäksi se on älyttömän hyvää!

Tein meidän tytölle oman erän ilman sokeria (syödään pois saman tien joten sokeria ei tarvita) ja se on kyllä minusta parasta. Raikasta marjasosetta joka on makeaa ja samalla hieman, muttei liian kirpeää. Nam nam... Tässä marjasosesäilönnässä on sekin hyvä puoli, ettei sokeria käytetä läheskään niin paljon kuin hillotessa. Hilloja valmistaessa on tuntunut ihan järkyttävältä laittaa ohjeen mukaisia määriä sokeria hilloon, mutten ole uskaltanut vähentääkään, kun me teemme hillot "viileäsäilytykseen" meidän perunakellariin ja siten sokeria varmaan oikeastikin tarvitaan ettei home pääse yllättämään.

Joka tapauksessa. Suosittelen lämpimästi kaikille karviaisen ystäville: soseuta marjat, sokeroi ja pakasta. Älyttömän helppoa ja hyvää!

PS. soseesta tulee suht juoksevaa. Maku on kuitenkin mahtava ja sopisi hyvin vaikka kakun väliin. Soseesta saa vielä terveellisempää ja paksumpaa esim. chia-siemenillä. Lisäsin yhteen parin desin purkilliseen 1–1,5 rkl chia-siemeniä ja annoin turvota n. vuorokauden verran. Lopputulos on hillomaisempaa ja koostumus sekä ulkonäkö jotenkin aika vadelmahillomaista. Erinomainen vaihtoehto ylimakealle vadelmahillolle siis.

GoodPie Bakery

GoodPie Bakery

Minestrone rosso

Minestrone rosso

0