Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ayurvedalaiset valkosipuliöljykorvatipat

Ayurvedalaiset valkosipuliöljykorvatipat

Olen viimeisen parin viikon ajan opiskellut Ayurvedaa koulussani. Ayurveda on niin kiinnostava aihe, että taidan omistaa sen opiskelulle enemmänkin aikaa valmistuttuani Health Coachiksi Institute for Integrative Nutritionista. Kuuntelin sattumoisin John Doiullardin luentoa Ayurvedasta ja hän kertoi miten valkosipuliöljykorvatipat auttavat ennaltaehkäisemään flunssaa. Ne auttavat myös jos olet jo flunssan kourissa.

Olen ollut flunssaisena tässä pari päivää joten tämä itsehoito kuulosti varsin mielenkiintoiselta! Päätin siis heti ottaa hoidon kokeiluun, vaikka valkosipuliöljy korvassa kuulostikin minusta hyvin eksoottiselta. Hoitoa kokeiltuani totesin sen kuitenkin heti varsin miellyttäväksi ja olo todella tuntui helpottavan jo parissa tunnissa.

Nyt ei kannata juosta kauppaan ostamaan kalliitta valkosipuliöljyjä, vaan valmistaa pieni satsi itse. Tässä ohje.

garlic_eardrops_m.jpg

Ayurvedalaiset valkosipuliöljykorvatipat


Ainekset

  • ½ dl extra neitsyt oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistus

  1. Hienonna tai puserra valkosipulinkynsi. Laita valkosipuli ja oliiviöljy pannulle ja anna valkosipulin ritistä lämpimässä öljyssä n. 5 min. Voit välillä painella valkoksipulia haarukalla. Anna öljyn sitten jäähtyä ja siivilöi valkosipuli pois öljyn seasta.

  2. Kun käytät valkosipuliöljyä, lämmitä se vesihauteessa ruumiinlämpöiseksi tai aavistuksen lämpimämmäksi. Täytä korvakäytävät sitten öljyllä ja laita lopuksi vanutupot korviin jotta öljy ei pääse valumaan ulos. Näytät hassulta, mutta olo on ihana :)

Jos olet jo flunssainen, voit aloittaa laittamalla yhden tai pari tippaa valkosipuliöljyä korviisi kerran tunnissa. Tunnet eron olossasi jo parin, kolmen tunnin päästä! Ensimmäisen päivän jälkeen voit jatkaa korvaöljyn käyttöä kahdesti päivässä kolmen päivän ajan.

Flunssakaudella (syksyllä, talvella) voit käyttää valkosipuliöljyä korvatippoina säännöllisesti (kerran viikossa) ennaltaehkäistäksesi flunssaa.

Lue lisää (englanniksi) flunssan syistä, sen hoidosta ja ennaltaehkäisystä Ayurvedalaisesta näkökulmasta John Douillardin Life Spa.com saitilla.

Valkohomejuustoa, kinuskia ja vadelmia

Valkohomejuustoa, kinuskia ja vadelmia

Maa-artisokkarisotto, tomaattivinaigrette ja maa-artisokkasipsit

Maa-artisokkarisotto, tomaattivinaigrette ja maa-artisokkasipsit

0