Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Artisaanikahvila Cafe Postres, Porvoo

Artisaanikahvila Cafe Postres, Porvoo

Aloitimme pääsiäisloman vierailemalla Porvoon uudessa artesaanikahvilassa, Cafe Postresissa (Pos3).

Jos nimi kuulostaa tutulta ja samoin kirjoitusasu, ei kyse ole sattumasta. Kahvilan Porvooseen avannut Samuli Wirgentius halusi tuoda tutun Michelin-palkitun ravintolan hengen kahvilaympäristöön.

IMG_0600-1024x768.jpg
IMG_0602.jpg
IMG_0605.jpg
IMG_0603.jpg
IMG_0606-768x1024.jpg
IMG_0607.jpg

Monen iloksi kahvilasta löytyykin kuuluisaa superherkkua tarte tatinia sekä pitkä liuta muita upeita jäkiruokanautintoja. Jälkiruokalistalta löytyy myös itse valmistettua italialaista gelatoa jota tulemme aivan varmasti maistelemaan pitkin kesää! ..hmm.. saisikohan sitä ostettua kotiinkin?

gelato.jpg

Samalla paikalla Porvoossa pyöritettiin hetken aikaa viehättävää Klockan-kahvilaa, mutta ilmeisesti toiminta ei ollut kannattanut. Klockanin englantilainen teehuone -tyyppinen sisustus on saanut väistyä askeettisen vaalean ja mustalla sekä kuparilla murretun sisustuksen tieltä. Postresin taustalta löytyvät myös SicaPellestä, Johansista ja Hotelli Parisiin Villestä tutut pariskunnat Riku ja Johanna Stenros sekä Samuli ja Heidi Wirgentius. Siinähän nuo melkein ovatkin, omat supersuosikkini Porvoosta! Unohtaa ei kuitenkaan saa myös esim. Gabrieli 1763, Zum Beispieliä tai vaikkapa perinteistä Bistro Sinneä, jotka ovat kaikki aivan mahtavia. Porvoosta on kuoriutumassa oikea herkuttelijan paratiisi :)

IMG_0598.jpg
IMG_0595.jpg

Mutta takaisin Postresiin. Koska satuimme paikalle sopivasti brunssiaikaan, päätimme testata talon brunssia. Brunssivaihtoehtoja oli kolmea eri kokoa ja yhdistelimme niistä kahden aikuisen ja kahden lapsen seurueellemme sopivan paketin. Valinnan varaa oli mukavasti ja kaikki maistui todella hyvältä, joskin jäin kaipaamaan selkäni takana komeilleita leivoksia joten palata täytyy pian.Postresista saa ostaa mukaan itse tehtyä mysliä, leipiä, ihan mielettömän hyviä hilloja. Ainakin. Hilloista saimme maistiaisia brunssin yhteydessä, mutta leivät eivät vielä olleet ehtineet hyllylle. Hillo oli niin hyvää, että aion jatkossa hankkia pannukakkuhillot (ainoa missä hilloa oikeastaan käytän, prinsessakakun lisäksi) Postresista. Oikeasti, niiiiin hyvää!

Brunssi

IMG_0608.jpg

Ostimme kaksi isoa ja yhden pienen brunssin ja valikoimme listalta:3 x croissant (tarjoiltiin ihanan raikkaan hillon kera!)


IMG_0610.jpg

2 x hedelmäsalaatti


IMG_0616-768x1024.jpg

1 x lämmin kasvisleipä (ahh... oli niin hyvää, että hyvä kun muistin napata kuvan edes puolikkaasta)


IMG_0617.jpg

4 x marjapiirakka sekä 2 x iso tuoremehu (taisi olla oikeasti tuorepuristettua paikanpäällä)

2 x kahvi


Toivon ja toivotan Postresille suurta menestystä, paljon asiakkaita ja piiiitkää ikää Porvoossa. Tässä on oma lehmä ojassa, mutta minkäs teet. Hyvistä paikoista haluaa pitää kiinni. Tulemme ainakin kantamaan oman kortemme säännöllisesti kekoon ihanan uuden kahvilan tukemisessa :)  

Ruususen kakku

Ruususen kakku

Paras (luomu) meikkivoide – Zuii vs. RMS

Paras (luomu) meikkivoide – Zuii vs. RMS

0