Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Aidosti kaunis

Aidosti kaunis

Luin… ei, siis rehellisesti sanottuna ahmin Katja Kokon uunituoreen kirjan “Aidosti Kaunis” (Cozy Publishing) viime viikonloppuna. Pitkästä aikaa kirja, jota ei malttanut laskea käsistään! Kirjan takakansi lupaa:

Aidosti Kaunis muistuttaa, että todelliset kauneuden ihmeteot tapahtuvat luonnonkosmetiikkatietämyksen hyödyntämisen avulla. Eikä kauneudenhoidon tarvitse olla vaikeaa tai kallista! Aidosti kaunis sisältää kattavat vinkit eri ihotyyppien ja -ongelmien hoitoon sekä toimivat reseptit kotina tehväviin hoitoihin ja lempeän tehokkaaseen kotikosmetiikkaan. Kauneusyrittäjä Katja Kokko tietää, että hyvinvoiva iho hehkuu kauneutta, eikä kaipaa synteettisiä kemikaaleja näyttääkseen upealta – päinvastoin: ilman niitä iho voi paremmin kuin koskaan.

aidosti-kaunis.jpg

Olen harrastellut luonnonkosmetiikan valmistusta ja käynyt aiheesta kursseillakin. Ensimmäinen todellinen ihastukseni luonnonkosmetiikkaan tapahtui Tanskassa, misssä yövyimme Guldsmeden-hotellissa. Hotellin suihkussa oli käytettävissä aivan jumalaisen ihanan tuoksuisia shampoita, hoitoaineita ja suihkugeelejä. Siihen saakka kosketukseni luonnonkosmetiikkaan oli ollut satunnaista ja kokeilevaa, mutta usein tuotteet purkkeineen olivat vähän turhan hippejä omaan makuuni. Guldsmedenissä käytössä olleet tuotteet olivat huumaavia ja samalla reissulla matkaan tarttui tanskalainen kirja luonnonkosmetiikan valmistuksesta.

Sittemmin olen valmistanut voiteita, huulirasvoja, kasvovesiä ym. kosmetiikkaa itse, vaikkakin turvaudun myös vahvasti luottokosmetologini Liinun asiantuntemukseen sekä korkealaatuiseen luomukosmetiikkaan.

Katjan kirja palautti uudelleen kipinän luonnonkosmetiikan valmistamiseen ja uskon että ihmisille, jotka eivät ole tottuneet luonnonkosmetiikkaa käyttämään, kirja avaa kriittisen tärkeän oven siihen, miksi synteettiset aineet kannattaa jättää kaupan hyllylle ja miksi ihomme voi niin paljon paremmin kun hyödynnämme korkealaatuisia luonnontuotteita ihonhoidossamme.

Saan usein kehuja oman ihoni hyvästä kunnosta ja hehkusta. Uskon tähän vaikuttavan kaksi asiaa: hyvä ruokavalio sekä korkealaatuinen luomukosmetiikka. Katjan kirjan innoittamana lähden jälleen tutkimusmatkalle itse valmistetun kosmetiikan maailmaan. Raportoin kokeiluistani tänne, kunhan raaka-aineet ensin ehtivät perille! Toinen kirjasta itselleni päällimmäisenä korvan taakse jäänyt asia oli “lotratkaa kasvovedellä!”. Tämä teesi on itselläni jäänyt taka-alelle ihonhoidossa, vaikka helposti pintakuiva ihoni nimenomaan kaipaisi kosteutusta! Nyt jo parin päivän lotraus-kokeilun jälkeen huomaan merkittävän eron. Uskomatonta! Ja niin ihanan yksinkertaista.

Suosittelen lämmöllä Aidosti Kaunis -kirjaa kaikille, jotka käyttävät kosmetiikkaa, sekä yli päätään kaikille yli 25 vuotiaille, joita kiinnostaa oma hyvinvointi niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kirjan lähes 300 sivulle mahtuu sopivan tuhti paketti tietoa, kauniita valokuvia sekä DIY-ohjeita luonnonkosmetiikkaan jokaiselle ihotyypille.

Mustikka-chia vanukas

Mustikka-chia vanukas

Chia-fresca

Chia-fresca

0