Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Aamun herkkutriffeli

Aamun herkkutriffeli

On aamuja kun vain kaipaa hemmottelevaa suupalaa perus puuron sijaan. Yksi omista herkuistani aamuisin on usein jonkin sortin "triffeli". Triffeli juontuu englannin sanasta trifle joka on siis ollut lasiseen astiaan kerroksittain koottu jälkiruoka. Tämä "aamun herkkutriffeli" on sekin ehkä enemmän jälkiruoka kuin aamupala. Riippuu hieman katselukulmasta :) Triffelin päällä komeilee Porvoolaisesta Postres cafésta hankittua super hyvää granolaa! Granolalla on hintaa 9 € per purkki, eli ei todella halvimmasta päästä, mutta makukin on kyllä aivan eri luokkaa kuin kaupan mysleissä.

Jos kinuski kuulostaa liian imelältä, kokeile jogurtin seurana tuoreita marjoja tai tuoreista / pakastemarjoista tehtyä survosta, hedelmiä tai muuta vähemmän makeaa. Tämä on ruoka jonka maku ja makeus on helppo säätää oman maun mukaiseksi.

DSC_0992-671x1024.jpg

Aamun herkkutriffeli

Määrä: yhdelle


Ainekset

  • n. 2 dl kreikkalaista jogurttia

  • n. 3 rkl kondensoidusta maidosta keitettyä tai valmiiksi karamellisoitua kinuskia

  • n. ¾ dl granolaa

Valmistus

  1. Voit notkistaa kinuskia kiehautetulla vesitilkalla jos se on kovin paksua.

  2. Lusikoi ison lasin pohjalle kreikkalaista jogurttia, sitten lusikallinen kinuskia ja hieman granolaa. Lusikoi päälle lisää jogurttia, sitten kinuskia ja taas granolaa. Jatka näin kunnes lasi on täysi ja ripottele viimeiseksi pinnalle granolaa.

  3. Helppoa!

  4. Valmis annos on syötävän hyvän näköinen ja makuinen.

DSC_1009-686x1024.jpg
Pad Ruka

Pad Ruka

Lehtikuohua oman pihan antimista

Lehtikuohua oman pihan antimista

0