Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mitä eroa on Vitamix Ascent-sarjan blendereillä?

Kuvat © Vitamix.comOlen viime aikoina kuullut moneen kertaan kysymyksen: mitä eroa on Vitamixin uuden Ascent-sarjan blendereillä? Mikä näistä malleista sopisi minulle parhaiten?Lyhyt vastaus: Riippuu siitä, miten tykkäät laitetta käyttää.Pitkä vastaus: Kaikki sarjan laitteet tarjoavat yhtä korkean tehon ja lopputulokset. Ne ovat kaikki yhtä monipuolisia ja laadukkaita. Et siis voi sinänsä valita väärin! Keskity sen sijaan siihen, miten haluat laitetta käyttää - mikä malli soveltuu omaan ruoanlaittoosi parhaiten.

Ascent 2300i

Ascent 2300i on laitteista manuaalisin ja yksinkertaisin. Siinä on yksinkertaisesti päälle/pois -kytkin, nopeudensäätö (1-10) ja pulssinappi jolla saat esim. vaivattua taikinat, pilkottua salsat ja käytettyä laitetta täydellä teholla. Siinä on sisäänrakennettu ajastin joka käynnistyy, kun käynnistät laitteen ja mittaa sekoitusaikaa. Saatavilla väreissä: musta, punainen, valkoinen, tumma harmaa.Tutustu Ascent 2300i -blendereihinVitamix Ascent 2300i musta tehosekoitin

Ascent 2500i

Ascent 2500i tarjoaa yllämainittujen ominaisuuksien lisäksi asteen lisää automatiikkaa ja kolme valmista ohjelmaa yleisimmin valmistettuihin ruokiin: kuumiin keittoihin, smoothieihin sekä jäisin jälkiruokiin. Siinä, missä A2300i-mallilla kuumaa keittoa valmistettaessa täytyy itse seurata aikaa, voi tällä mallilla vain valita valmiin ohjelman ja antaa koneen tehdä kaiken työn. Laite sammuu ohjelman päätyttyä itsestään. Vitamix siis valmistaa kuumat keitot raaoista kasviksistakin n. 5minuutissa. Laitteissa ei ole lämpövastusta, vaan kuumennusteho perustuu korkeapyöritysnopeuden aiheuttamaan kitkaan! Samoin A2500i-mallilla voi vain heittää smoothien ainekset kannuun ja painaa nappia, tai heittää esim. pari jäistä banaania ja marjoja kannuun ja 30 sekunnin (!) ohjelmaa sekä tampperia apuna käyttäen syntyy terveellinen jälkiruoka kirjaimellisesti sekunneissa. Ascent 2500i:n kojelauta muistuttaa muuten 2300i-mallia, mutta sen nopeudensäätökytkimestä löytyvät nuo valmiit ohjelmat. Saatavilla väreissä: musta, punainen, valkoinen, tumma harmaa.Tutustu Ascent 2500i -blendereihinVitamix Ascent 2500i valinnat

Ascent 3500i

Ascent 3500i on malleista digitaalisin. Manuaalisten kytkinten sijaan mallissa on vain yksi manuaalinen kytkin - nopeudensäädin - ja kaikki muu on digitaalista kosketusnäyttöä. A3500i:ssä on 5 valmista ohjemaa: kuumat keitot, smoothiet, kylmät jälkiruoat, levitteet sekä itsepesuohjelma. Näistä kenties tärkeimpänä nostaisin itsepesuohjelman. Tämä on minusta ihanan näppärä, mutta itsepesu on toki mahdollinen myös kaikissa muissakin Vitamix-malleissa, tässä vain selviät yhdellä napin painalluksella :) A3500i:ssä siis kaadat kannun noin puolilleen vettä ja lisäät pari tippaa käsitiskiainetta. Sitten ohjelma pyörimään ja huuhdot sen päätyttyä kannun vedellä. Muissa malleissa ohjelmavalinnan sisään käynnistät koneen ja nostat tehot täydelle ja annat koneen käydä kunnes reunat ovat puhtaat ja huutelet puhtaalla vedellä. Moottoriosan pinta: harjattu teräs. Muita värejä ei ole saatavilla.Tutustu Ascent 3500i -malliinVitamix Ascent 3500i harjattu teräs

Vertailu Vitamix Ascent-sarjan laitteiden välillä:

Ascent 2300i Ascent 2500i Ascent 3500i
1-10 nopeudensäädin X X X
Start/Stop -toiminto kytkin kytkin kosketusvalinta
Pulssitoiminto kytkin kytkin kosketusvalinta
Ajastin digitaalinen digitaalinen ohjelmoitava, digitaalinen
SELF-DETECT™ -teknologia X X X
Valmiit ohjelmat - 3 kplkuumat keitot, smoothiet, jäiset jälkiruoat 5 kplkuumat keitot, smoothiet, jäiset jälkiruoat, levitteet, itsepuhdistus
Värit musta, valkoinen, punainen, tumma harmaa musta, valkoinen, punainen, tumma harmaa harjattu teräs

Tutustu uuden Vitamix Ascent-sarjan blendereihin:

Ihana, ihanampi, BasBas

Ihana, ihanampi, BasBas

Yrttinen kurpitsapasta

Yrttinen kurpitsapasta

0