Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

This article is also available in English.

Kesäloman keskivaiheilla poikkesimme kotona, eikä jääkaappia viitsinyt täyttää kauheasti kun tiesimme, että pian taas jatketaan reissua. Niinpä hyödynsin paljon sellaista mitä kaapista valmiiksi löytyi, sekä samana päivänä Bosgårdilta ostamaamme tuo-ret-ta luomu Charolais-jauhelihaa. Täytetyt kesäkurpitsat ovat todella helppo tapa käyttää jäljellä olevia sieniä, kasviksia, lihoja, juustoja. Melkein mitä vaan. Tämä on kai meidän perheen "pizza-ruoka" - Italiassahan pizza on alunperin ollut ruokaa, johon on käytetty kaikki "tähteet" kaapeista. Voit varata näiden täytettyjen kesäkurpitsojen viereen myös 1-2 paprikaa tai isoa sipulia jotka voit myös täyttää, sillä täytettä jää aina väkisinkin hieman yli. Se on myös hyvää sellaisenaan, salaatin kera, leivän päällä...

Täytetyt kesäkurpitsat

4:lle:


Ainekset

 • 2 kesäkurpitsaa (luomu kesäkurpitsat ovat usein aika pieniä joten voit käyttää niitä useamman)

 • 400 g Charolais-jauhelihaa

 • 2 esikeitettyä maissintähkää

 • 1 sipuli

 • 2 valkosipulinkynttä

 • 0,5 punainen chilipalko, siemenet poistettu

 • 250 g (1 pkt) Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa

 • Herbamare-yrttisuolaa

 • mustapippuria

 • parmesaania

 • persiljaa

Valmistus

 1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra lusikalla niiden sisus. Hienonna sisus ja laita se johonkin kippoon odottamaan. Paista jauheliha pannulla kypsäksi (voissa tai hyvälaatuisessa öljyssä), lisää silputtu sipuli ja hienonnettu valkosipuli. Paista vielä hetki.

 2. Lisää sekaan kesäkurpitsan sisus. Sisuksesta irtoaa jonkin verran nestettä ja se on ihan hyvä. Lisää sekaan hienonnettu chili sekä maissi (irrota maissin palaset tähkistä). Paista vielä hetki.

 3. Kun seos on sopivan muhevaa, lisää sekaan Koskenlaskija. Kun juusto on hyvin sulanut joukkoon, tarkista maku ja mausta esim. Herbamare-yrttisuolalla sekä mustapippurilla. Myös tuoreet yrtit ja muut yrttimausteet ovat tässä ihania.

 4. Laita kesäkurpitsat vuokaan leikkuupuoli ylöspäin ja lusikoi täytettä niiden sisään niin paljon kuin haluat. Täyte saa jäädä vähän koholle, tässä versiossa se ei valu vuoan pohjalle.

 5. Raasta päälle hieman parmesaania ja paista 200° uunissa n. 20 min. Kesäkurpitsan pitäisi olla aika al dente tässä vaiheessa - ei liian pehmeää. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Karviaisrelissi

Karviaisrelissi

Caprese-salaatti, lampaan sisäfileet ja adjika

Caprese-salaatti, lampaan sisäfileet ja adjika

0