Seesaminsiemenmaito

Kasvimaitoja voi kaupasta ostaa valmiina helposti, mutta oletko koskaan tarkistanut pähkinä- tai siemenmaitojen sisällysluetteloa? Esim. mantelimaidoissa mantelia on yleensä n. 2%, loput on vettä ja säilöntäaineita ja koostumusta parantavia aineita. Seesaminsiemenmaito on yksi omia suosikkejani, sillä se on SUPER helppo valmistaa ja terveellistä! Seesaminsiemenmaito on myös miedon makuista ja kauniin maitomaisen väristä.

Seesaminsiemenistä saat hyvin kuituja ja siemenet ovat hyvä kasvispohjainen kalsiumin lähde. Seesaminsiementen kalsium on kuitenkin pääasiassa siemeten kuoressa, joten jos haluat kalsiumhyödyt, käytä kuorimattomia siemeniä. Kalsiumin lisäksi saat seesaminsiemenistä mukavasti myös magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.

Jos valmistat paljon pähkinä- tai siemenmaitoja, kannattaa ottaa tavaksi liottaa ja idättää siemenet ja pähkinät. Näin vähennät niiden oksalaattipitoisuuksia ja yleensä niiden makukin pehmenee ja paranee siinä samalla.

Hyvä nyrkkisääntö pähkinä- ja siemenmaitojen valmistukseen on 2:8. Eli kaksi yksikköä siemeniä ja kahdeksan yksikköä vettä. Kasvimaitoja voi maustaa ja makeuttaa oman fiiliksen mukaan! Lisään itse välillä pari, kolme taatelia ja hieman vaniljajauhetta.

Tein viikonloppuna pannukakkua illalla ja aloittaessa huomasin, että maito oli loppu. En jaksanut enää lähteä kauppaan joten surautin siltä seisomalta meille litran seesaminsiemenmaitoa. Samalla tein nopean pikku videon kasvimaidon valmistuksesta, löydät sen Instagramistani (klikkaa itsesi seuraajaksi jos et vielä ole niin tehnyt! :)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanna Stolt I Gurmee.net (@health360hanna) on

Seesaminsiemenmaito

n. 1 litra

Ainekset

  • 2 dl seesaminsiemeniä (kuorittuja tai kuorimattomia)
  • 8 dl vettä
  • 2-3 taatelia, ilman kiviä
  • ripaus vaniljajauhetta

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset korkeatehoiseen blenderiin (minä vannon Vitamixin nimeen!) ja sulje kansi.
  2. Sekoita täydellä teholla 30-50 sekuntia, tai kunnes seos on tasaista, eikä siinä ole sattumia.
  3. Säilytä kasvimaitoa jääkaapissa hyvin suljetussa astiassa. Juoma on parhaimmillaan 2-3 vuorokauden aikana kulutettuna.

seesaminsiemenmaito-ohje kuvana

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Proteiinipinaattiletut paistettuna

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje