Caprese-salaatti, lampaan sisäfileet ja adjika

Pitkästä aikaa valmistimme vanhaa tuttua, helppotekoista mutta superhyvää ja näyttävää salaattia, jota säväyttävät itsekuivatut kirsikkatomaatit. Kuivausoperaatio on ehdottomasti vaivan arvoinen maussa joten älä loiki tämän vaiheen yli!

Ohje on alunperin Jyrki Sukulan kirjasta Hyvä Fiilis (Rasalas, 2005). Tuo kirja on muutenkin pullollaan kaikkia herkullisia vähähiilihydraattisia ruokaohjeita. Alla olevassa ohjeessa joitain omia kommenttejani seassa.

Söimme salaatin kanssa lampaan sisäfilettä, jonka tällä kertaa ostimme kaupasta valmiiksi marinoituna. Koska aiemmin olemme herkutelleet caprese-salaatin kanssa tomaattimarinoidulla karitsalla, tuli mieleen, että se viime postauksessa mainitsemani Adjika-chilisoosi voisi sopia hyvin lisukkeeksi ja sehän oli aivan mahtava lisuke tuolle lampaalle! Kokeilkaa ja ihastukaa.

Caprese-salaatti, lampaan sisäfile ja adjika © Hanna Stolt

Caprese-salaatti, lampaan sisäfile ja adjika

Caprese-salaatti © Hanna Stolt

Caprese-salaatti

Caprese-salaatti

Ainekset

 • 200-300 g kirsikkatomaatteja
 • 4 buffalomozzarellapalloa
 • 4 luumutomaattia
 • 2 punttia rucolaa (eli sinappisalaattia)
 • 1 puntti basilikaa
 • 3 dl pinjansiemeniä
 • hyvää oliiviöljyä
 • sormisuolaa
 • mustapippuria (myllystä)

Valmistus

 1. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuivaa 90° kiertoilmauunissa tai uunin luukku hieman raollaan noin 4 h, kunnes tomaatit ovat mehukkaan kuivia. Tässä voisi varmaan myös yhtä lailla hyödyntää kuivuria.
 2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeaksi.
 3. Revi rucola ja basilika lautasille ja lohko luumutomaatit.
 4. Murra mozzarellapallot salaatin päälle. Ripottele pinjansiemenet ja kirsikkatomaatit salaatin päälle ja mausta hyvällä oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Adjika © Hanna StoltTäytetty kesäkurpitsa © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje