Lampaanpotkaa punaviinissä

Valmis annos

Valmis annos

Klee taikoi tänään sellaisen lammasherkun että oksat pois. Lampaan potkat marinoituivat ensin n. 12h herkkumarinadissa ja sen jälkeen niitä paistettiin matalalla lämmöllä reilu 6h. Kunnon slow-foodia siis!

Lammasta padassa

Lammasta padassa

Lammas

n. 1 kg lampaanpotkaa (kahdelle)

Marinadi

 • 4-5 valkosipulinkynttä
 • reilusti punaviiniä (reilu 3 dl)
 • n. 1 dl soijakastiketta
 • puolikkaan limetin mehu
 • n. 0,5 dl hunajaa
 • teriyaki kastiketta loraus
 • mustapippuria
 • muutama oksa tuoretta rosmariinia
 • loraus chiliöljyä
 • loraus avocadoöljyä
 • kuivattua paprikaa
 • ripaus cayennepippuria

Lampaanpotkat saavat marinoitua jääkaapissa marinadissa n. 12h. Sitten vaan potkat ja marinadi pataan (käytimme valurautapataa) ja uuniin 125°C vähintään 3 tunniksi. Meillä potkat hautuivat reilu 6 tuntia ja lihasta tuli niin mureaa että palaset lohkesivat irti luusta hieman kun haarukalla kokeili. Ah…

Jotta herkkumarinadi ei olisi mennyt hukkaan, otimme keitinlientä padasta ja teimme siitä kastikkeen. Ei hullumpi juttu! Tämä oli mahdollisesti herkullisin kastike mitä olen koskaan maistanut.

Punaviinikastike

Asetelma

Asetelma

 • n. 5dl paistilientä
 • Maizenaa n. 2 rkl (siivilöi joukkoon)
 • Kermaa loraus

Ota padasta n. 5dl keitinlientä ja siivilöi se kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä n. 30 min niin että kastike menee hieman kasaan. Siivilöi sen jälkeen joukkoon pari rkl Maizena jauhoja niin, että kastike hieman sakeutuu ja lorauta joukkoon maun mukaan vähän kermaa (Klee lisäsi n. 2 rkl). Tämä kastike on sellaisenaan niin maukasta, ettei lisämausteita enää tarvita!

Lisuke

Speltinjyviä

Lisukkeena meillä oli taas speltinjyviä ja ei auta todeta kuin sama kuin aina ennenkin – mittasimme sopivan näköisen määrän jyviä sopivan näköiseen määrään vettä ja keitimme kunnes jyvät olivat kypsiä. Olisiko siinä arviolta tuplamäärä vettä jyviin nähden. Hieman suolaa keitinveteen.Tarkemmat ohjeet löytyy aina pakkausten takaa :)

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje