GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Parhaat vegaaniset kaurapannukakut!

Parhaat vegaaniset kaurapannukakut!

I’m addicteeeeeed!!! Olen omistanut Vegaanin aamupala -kirjan (Elina Innanen) jo hyvän aikaa, mutta muuton vuoksi se oli pitkään jossain muuttolaatikoiden uumenissa. Nyt viime viikolla poimin sen jälleen käteeni ja bongasin tämän ohjeen. Herranjestas miten hyvää!!!

kauraletut2.jpg

Jos vegaaniset aamupalat kiinnostavat, löydät Vegaanin aamupala -keittokirjan verkkokaupastani. Se on pullollaan aivan ihania vegaanisia aamupaloja, ja Elinalle tuttuun tyyliin ohjeet ovat selkeitä, helppoja ja aina maukkaita.

Nämä kaurapannukakut tarjoillaan Elinan kirjassa kookoskermavaahdonkera, mutta itse olen laiska, ja lorottelin pinnalle vain hieman kookosmannaa sulatettuna. Kookos-shmookos.. onko sillä nyt niin eroa? ;) Kirjan ohjeessa muuten tuo kookoskermavaahto on maustettu sitruunalla, mikä kyllä kuulostaa todella houkuttelevalta! Rakasta sitruunaa ja erityisesti sitruunan kuorta lähes missä tahansa ruoassa tai juomassa.


Pari mainintaa aineksista tässä ohjeessa

Kaurajauho

Kaupasta varmaan saisi valmista kaurajauhoa, mutta en ole pahemmin käyttänyt :) Sen sijaan joko heitän isoja kaurahiutaleita (lemppareitani) Vitamixiin ja surautan ne jauhoksi tai käytän nykyistä suosikkiani, joka on toiminut tässä ohjeessa loistavasti - S-ryhmän omaa Gluteenitonta jauhoseosta (sininen pussi). Tässä seoksessa on vain kotimaista kauraa ja perunajauhoa. Monissa.. suurimmassa osassa gluteenittomista jauhoseoksissa on ties mitä. Aineksia joita en edes osaa ääntää. Mutta tämä seos on ollut aivan loistava! En saa mitään sponsseja sen mainostamisesta.

Rypsiöljy + voi

Ohjeessa on alunperin rypsiöljyä, mutta henkilökohtaisesti vältän rypsiöljyn käyttöä. Korvaisin sen tässä esim. macadamiaöljyllä, joka on neutraalin makuista, jos tuntuisi että öljy on välttämätön, mutta itseasiassa taikinasta tulee mielestäni erittäin hyvää ilmankin. Paistan letut voissa, koska se yksinkertaisesti on mielestäni parasta missä letut voi paistaa. Margariiniin en koskekaan, joten jos nämä haluaisi tehdä vegaanisina, paistaisin ne mieluummin jälleen macadamiaöljyssä tai vaikka oliivi- tai avokadoöljyssä jotka kestävät korkeampia paistolämpötiloja hyvin.

kauraletut.jpg

Kaurapannukakut

12-15 kpl


Ainekset

  • 2,5 dl kaurajauhoja

  • 0,5 dl kaurahiutaleita

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaa

  • 2 dl kaurajogurttia

  • 2 dl manteli- tai kauramaitoa

  • 2 tl öljyä

Valmistus

(Hyppäsin kookoskermanteko-ohjeen yli, kirjasta löytyy tietysti ohje kokonaisuudessaan!)

  1. Sekoita yhteen kaurajauhot, ja -hiutaleet, vaniljajauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää kaurajogurtti, mantelimaito ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan turvota n. 5-10 minuuttia.

  2. Kuumenna tarttumaton lettupannu. (Levitä pannulle voita jos haluat.) Kaada kolot täyteen taikinaa ja paista keskilämmöllä, kunnes taikina on hyytynyt pinnalta. Käännä pannukakut ja paista vielä n. 1 min toiselta puolelta.

  3. Jatka kunnes kaikki taikina on käytetty.

ps. Värjäsin kuvassa olevat letut pitaya-, spirulina-, lilalla bataatti- ja matchajauheilla. Jauheilla ei ole maun suhteen väliä, mutta minusta annoksesta tuli vaan hauskan näköinen :)


Uusi koti: ensimmäinen huone valmiina

Uusi koti: ensimmäinen huone valmiina

Nutty: synnitön pähkinä-suklaa-smoothiekulho

Nutty: synnitön pähkinä-suklaa-smoothiekulho