GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Merenneitokuppikakut ja arvonta

Merenneitokuppikakut ja arvonta

Meidän tyttöjen synttärit ehdittiin onneksi viettää n. kuukausi sitten. Myöhässä (oikeasti synttäreiden aika olisi ollut viime vuoden lopulla, mutta vuoden loppu on aina sellainen stressipaakku, että sovimme lasten kanssa, että sukulaisten kanssa vietettäisiin synttäreitä normaalisti loppu vuodesta, mutta kavereille järjestettäisiin synttärit alkuvuoden puolella), mutta silti hyvissä ajoin ennen koronan räjähdystä joka suunnasta.

Synttäreiden aiheeksi tytöt toivoivat merenneito / vedenalainen maailma -teemaa. “Leväverhoja” askarreltiin jo viime vuoden puolella ja erilaisia teemajuttuja suunniteltiin Pinterest soiden. Ihan kaikkea ei tietenkään pystytty tai ehditty tekemään. Minusta on toki myös ihan tervettä, että lapset oppivat, ettei ihan kaikkea voi saada muutenkaan. Kiva kokonaisuus saatiin kasaan joka tapauksessa.

Merenneitokuppikakut hurmasivat lapset

Nämä merenneitokuppikakut herättivät ihastusta juhlayleisössä. Tein niistä tarkoituksella pieniä, sillä järkeilin, että lapset varmaan kaikki haluavat kuppikakun, mutta tietty myös kakkua, ym. muita herkkuja. Pienemmät koot tarjoavat saman elämyksen ja hyvällä omatunnolla voi sitten maistella vähän kaikkea.

Kuppikakkujen pohjana käytin Kinuskikissan kardemummamuffinsiohjetta, joka on aivan super herkullinen! Rakastan kardemummaa lähes missä vain ja lisään sitä jopa kahviini! Kokeile näitä kardemummakuppikakkuja myös mustikalla! Lisäät vain muutaman mustikan kuhunkin kuppikakkuun ennen paistamista. Niin herkullista!

merenneitokuppikakut

Valmistele hyvissä ajoin

Ostin merenneitoleivonnaisia varten Confetti:sta pari pyrstön mallista muottia, sekä elintarvikekelpoista glitteriä. Ostos olisi voinut muuten tuntua turhalta, mutta tiedän että tulen käyttämään näitä jatkossakin mm. smoothiekulhojen koristeluun joten ostos oli helppo perustella. Sain hyvän vinkin valmistaa pyrstöt hyvissä ajoin valmiiksi ja jättää ne huoneenlämpöön kuivumaan. Glitterin sai parhaiten tarttumaan pyrstöihin hieman kostutetulla siveltimellä (olen ostanut elintarvikekäyttöön tietenkin omat siveltimet, enkä käytä meikki- tai vesivärisiveltimiä). Confetti:sta sai muutenkin hyviä vinkkejä leivontaa, mikä oli aivan ihanaa! Myyjä suositteli koristeisiin ehdottomasti kaulintamassaa, joka säilyttää parhaiten muotonsa, eikä ala pehmetä tai valua. Päädyin valkoiseen vaahtokarkin makuiseen kaulintamassaan. Pyrstöt säilyttivät muotonsa täydellisesti!

Aloitin synttärileivonnaisten valmistelun jo muutamaa päivää ennen juhlia. Tämä tuntui itsestäni alkuun ihan kummalliselta, jotenkin ylilyönniltä valmistella synttäreitä päivä kaupalla, mutta itseasiassa se oli tosi toimiva juttu. Sain tehtyä hommia vähän kerrallaan ja rauhassa. Samalla lasten kanssa sai fiilisteltyä lähestyviä synttäreitä, mikä teki touhusta entistä kivempaa.

merenneitokuppikakut

Pienet merenneitokuppikakut

24 pientä kuppikakkua tai 12 normaalikokoista


Ainekset

Kuppikakut

  • 150 g voita

  • 1,5 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 4 dl vehnäjauhoja (gluteeniton versio: käytä tässä sama määrä gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl kardemummaa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1,5 dl maitoa

Vaniljakuorrute

  • 250 g / 5 dl tomusokeria

  • 5 rkl voita, pehmeänä

  • 2 rkl täysmaitoa

  • pari tippaa vaniljauutetta (tai vaniljajauhetta n. 1/4 tl)

  • (haluamaasi elintarvikeväriä, käytin näihin liilaa)

Koristelu

  • nonparelleja

  • sokerimassasta valmistettuja merenneidonpyrstöjä

Valmistus

Kuppikakkujen valmistus

  1. Vaahdota voi ja sokeri.

  2. Lisää kananmunat sekaan yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Tämä sujuu helpoimmin jos käytät vatkaamiseen yleiskonetta.

  3. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja sekoita hyvin.

  4. Lisää kuiva-aineseosta ja maitoa taikinaan vuorotellen. Sekoita tässä vaiheessa mahdollisimman vähän, muuten taikinaan muodostuu sitko (jota ei kuppikakkuihin kaivata).

  5. Jaa taikina muffinsivuokiin muffinsipellille kahta lusikkaa apunakäyttäen. Pikkumuffinseihin jaan taikinann teelusikoilla, normikokoisiin ruokalusikoilla. Taikinaa ei tarvitse tasoitella, se tasaantuu paistettaessa.

  6. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia (normaalikokoisilla paistoaika n. 12-15 min) uunin keskitasolla, keskilämmöllä. Tarkista kypsyys tökkäämällä hammastikku keskelle kuppikakkua. Jos tikku on tahmea, jatka paistamista vielä pari minuuttia. Jos tikku tulee ulos kuivana, ovat kuppikakut valmiita.

Kuorrutteen valmistus

  1. Vatkaa pehmeä voi tomusokerin kanssa keskinopeudella kunnes voi ja sokeri ovat tasaisesti sekaisin (seos jää kuivaksi). Vaihda matalalle nopeudelle. Sekoita vaniljauute ja maito ja lisää nestettä voi-tomusokeriseokseen teelusikallinen kerrallaan.

  2. Kun seos on tasaisesti sekaisin, vaihda vatkain täydelle teholle ja vatkaa seosta kunnes siitä tulee ilmavaa, vähintään 5 min.

  3. Kun muffinit ovat kunnolla jäähtyneet, pursota tai levitä kuorrutus niiden päälle ja koristele nonparelleilla.

merenneitokuppikakut

Arvonta

Ajattelin lisätä tähän loppuun pienen arvonnan lasten omista ruokakirjoista. Nämä kirjat eivät ole uusia, vaan ovat olleet meillä käytössä, mutta erittäin siistissä kunnossa ja ajattelin pistää hyvän kiertämään kun löysin ne kirjahyllyä pakkaillessa. Kenties näistä pienistä leivonta- ja ruoanlaittoideoista on iloa muidenkin kotona nyt koronan aikaan :) Ilmoittaudu mukaan arvontaan kommentoimalla tätä postausta. Kuulisin mielelläni esim. Mikä on oma synttäritarjoilu suosikkisi? Tai omien lastesi synttäriruokasuosikki? Tai vielä parempaa: pahimmat synttäritarjoilumokat?! :D

Vinkki! Klikkaa alla olevaa “leave a comment” linkkiä jättääksesi kommentin. Voit jättää meiliosoitteesi siihen tai voit kommentin yhteydessä valita kommenttiruurun oikeasta yläkulmasta “subscribe via e-mail” niin saat päivitykset haluamaasi meiliin tai fb-viesteihin. Näin saan yhteyden voittajaan varmimmin :)

Postitan ruokakirjat voittajalle.

Aikaa osallistua arvontaan on viikko (4.4. keskiyöhön saakka). Ilmoitan voittajan tähän samaan postaukseen ja ilmoitan voittajalle :)

—-

Edit:

Kilpailun voitti nimimerkki Tiinap - olen ottanut voittajaan meilitse yhteyttä :) Kiitos osallistuneille ja aurinkoista kevättä!

kirja-arvonta.jpg

Vihreä hedelmäinen smoothiekulho

Vihreä hedelmäinen smoothiekulho

Mustikkainen raakasuklaa vie kielen mennessään!

Mustikkainen raakasuklaa vie kielen mennessään!