GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Lämmin parsasalaatti ja täytetyt paprikat

Lämmin parsasalaatti ja täytetyt paprikat

Viime sunnuntain menu koottiin vähän kaikesta mitä kaapista löytyi. Alkuruuaksi kokeilimme Glorian Ruoka & Viini lehden parsasalaattia mikä onnistui todella hyvin, pääruuaksi minttu-rucola salaattia ja täytettyä paprikaa. Jälkkäriksi mustikkarahkapiirakkaa mikä tulikin jo postattua aiemmin.

Lämmin parsasalaatti ja täytetyt paprikat


Lämmin parsasalaatti

Ainekset

  • 24 vihreää parsaa

  • 1 dl (kalamata) oliiveja

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 1 lime

  • 250 g pieniä terttukirsikkatomaatteja

  • 2 rkl voita

  • ripaus (sormi)suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 ruukku villirucolaa

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Pese parsat ja poista puumainen tyvi. Laita parsat ja oliivit vuokaan. Halkaise lime ja nosta puolikkaat leikkauspinnat ylöspäin vuokaan. Valuta öljyä päälle. Kypsennä uunin yläosassa 10 minuuttia.

  3. Lisää tomaatit vuokaan. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.

  4. Ota vuoka uunista. Ota limen puolikkaat pois vuoasta. Lisää voi parsojen, oliivien ja tomaattien joukkoon ja sekoita. Purista limenpuolikkaista mehua päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä salaatti lämpimänä folion alla.Viimeistele rucolalla.

  5. Me teimme salaattipedin rucolasta ja mintunlehdistä lautasille valmiiksi. Sitten tarjosimme parsa-tomaatti-kirsikkatomaatti sekoituksen vuoasta ja nostelimme salaattipetien päälle oman maun mukaan. Lime on aika hallitseva maku jos sitä puristaa liikaa joten kannattaa ehkä puristaa hiukan ja jättää limet hollille niin että niistä voi jokainen makunsa mukaan puristaa lisää. Pinjansiemenet toimivat hyvin tämän salaatin lisänä. Mintunlehdet rucolan kanssa tekevät salaattipedistä raikkaan.Tämä on loistava matalan GI:n eturuoka.


Täytetyt paprikat

Ainekset

Valmistus

Pääruoaksi tein täytettyjä paprikoita. Käytännössä halkaisin kaksi paprikaa kahtia ja poistin siemenkodat. Sitten lusikoin vaan edellisillan kesäkurpitsajauhelihatäytettä paprikoihin ja rouhin päälle mustapippuria ja suolaa. Lopuksi ripottelin päälle mozzarellajuustoraastetta ja paistoin paprikoita uunissa 200°C:ssa kunnes juusto sai vähän väriä. Söimme paprikat rucola-mintunlehti-salaatin kanssa.

Tämä on myös hyvä matalan GI:n ruoka ja äärettömän helppo tehdä. Paprikaan voisi laittaa vaikka pelkkää jauhelihaa tai sekoittaa jauhelihaan kasviksia + vähän kermaa/tuorejuustoa ja päälle vähän juustoraastetta. Variaatioita löytyy vaikka kuinka paljon!

Ruoan seuraksi korkkasimme pullon valkoviiniä ja nyt kävi niin että löysin ehdottoman valkkarisuosikkini. Tämä Alsacen alueen Achille Thirion Riesling oli raikasta ja heleän makuista ja sopi erinomaisesti parsasalaatin oheen. Valitettavasti ei löytynyt Alkon luettelosta, emmekä muista mistä pullo on peräisin, mutta jos eteen koskaan sattuu niin osta pois (jos et itse juo niin minä voin ostaa kuljeksimasta ;) Ihanaa, viiniä parhaimmillaan!

Kaartintupa

Kaartintupa

Lauttasaaren Mutteri

Lauttasaaren Mutteri