GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kurpitsa Swirl Brownie

Kurpitsa Swirl Brownie

Jäikö Halloweenista kurpitsaa yli? Tämä ohje on yksi herkullisimmista tavoista hyödyntää ylijäänyt kurpitsa! Brownietaikina syntyy käden käänteessä (melko kirjaimellisesti!) blenderissä ja voit valmistaa sen joko kauniilla marmorikuviolla, vaaleana versiona tai suklaisena versiona. Tämä brownietaikina sopii itseasiassa erinomaisesti myös mokkapalojen pohjaksi, lisää sekaan vain tilkka vahvaa kahvia ja valmista taikina kokonaan suklaisena!

Voit valmistaa brownien helposti myös gluteenittomana, käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Kurpitsasose pitää brownien ihanan mehukkaana eikä se kuivu, kuten tavallisille vastaaville leivonnaisille helposti käy.

kurpitsa swirl brownie

Kurpitsa ei maistu tässä leivoksessa juurikaan, mutta saat korostettua sen makua käyttämällä maustamiseen pumpkin spice mausteseosta. Makeutta brownie saa luontaisesti taateleista ja omenasoseesta, muuta se ei aipaakaakn. Taatelit sopivat loistavasti sysyn maustekakkujen makeuttajaksi. Niiden maussa on häivähdys tumman siirapin makuja ja karamellista mausteisuutta.

Tämä Kurpitsabrownie-ohje löytyi alunperin Vitamixsuomi.fi -sivustolta.

kurpitsa swirl brownie

Kurpitsa Swirl Brownie

n. 12 palaa


Ainekset

  • 4 isoa kananmunaa

  • 15 kuivattua taatelia, ilman kiveä

  • 2,5 dl makeuttamatonta omenasosetta

  • 450 g (n. 500 ml) kurpitsaa soseena

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl pumpkin pie-mausteseosta

  • 2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta

  • Tomusokeria

Valmistus

Ohjeen nopeudet on suunniteltu Vitamixille (2L kannuun), joka on korkeatehoinen blenderi. Jos käytät tavallista perusblenderiä, saatat joutua pyörittämään seosta pidempään ja mahdollisesti kaapimaan seosta kannun seinämiltä muutamaan kertaan välissä.

  1. Laita uuni lämpenemään 180°C:seen.

  2. Laita munat, taatelit, omenasose ja kurpitsa blenderiin mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.

  3. Valitse nopeus 1.

  4. Käynnistä laite ja nosta nopeutta täydelle teholle.

  5. Sekoita 1 minuutti. Käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa muovista sauvaa) työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä. Huom! Kannun kannen on oltava paikoillaan käyttäessäsi tampperia, jotta se ei osu teriin.

  6. Kaada seos isoon kulhoon ja lisää kuiva-aineet (paitsi kaakaojauhe ja tomusokeri jota käytetään koristeluun).

  7. Kaada vähän reilu puolet taikinasta uuninkestävään vuokaan (25 cm x 38 cm) ja levitä se tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe jäljellä olevaan taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Pudottele suklaataikinasta klönttejä taikinavuokaan sinne tänne. Pyörittele sitten tikulla tai muulla kapealla esineellä taikinan pintaan pyörteitä niin, että suklaataikina ja vaalea taikina muodostavat pintaan kauniin marmoroidun kuvion.

  8. Paista 180°C:ssa i 30 min. Testaa kypsyys mieluusti painamalla hammastikku tai haarukka taikinaan. Jos tikku ei jää tahmeaksi, kakku on valmis.

  9. Jaa kakku 24:ään yhtä suureen osan ja puuteroi tomusokerilla.


Sulaneet lumiukot valkosuklaasta

Sulaneet lumiukot valkosuklaasta

Minttusuklaiset Kummitus-Kuppikakut

Minttusuklaiset Kummitus-Kuppikakut