Mansikoita ja mascarponevaahtoa

Kesän yksi parhaista ja helpoimmista jälkiruuista on mansikat ja mascarponevaahto. – Raikasta, makeaa, samettisen pehmeää… Täydellinen jälkkäri minkä tahansa ruuan päätteeksi!

Mansikoita ja mascarponevaahtoa © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mansikoita n. 1 l (sellainen tuokkonen, mitä nyt yleensä kaupoissa myydään)

  • Perkaa mansikat. Itse myös huuhtelen ne yleensä pikaisesti.
  • Ota puolet mansikoista ja pilko ne n. 4 osaan, riippuen vähän mansikan koosta.
  • Ota puolet (se toinen) mansikoista ja murskaa ne haarukalla. Voit laittaa sekaan ripauksen sokeria.
  • Sekoita molemmat puolikkaat kevyesti yhteen ja laita tarjoiluastiaan. Näin mansikkaosuus saa mukavan hillomaisen konsistenssin, missä on kuitenkin reilusti kunnon mansikan paloja pureskeltavaksi.

Mascarponevaahto

  • 1 prk Mascarponejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • vaniljasokeria
  • tavallista sokeria

Vaahdota kerma ja sekoita se Mascarponejuustoon. Makeuta vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla maun mukaan. Ajatus on, että mansikkaseos saa olla raikasta ja makeampaa, mascarponevaahto tuo jälkkäriin pehmeyden -siitä ei siis kannata tehdä liian makeaa ettei kokonaisuudesta tule liian makea.

Facebook Comments
Hanna
Hanna
Valmistan ruokaa laajalla skaalalla, fiilispohjalta. Vaarini motto "kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää" tuntuu kotoisalta. Arvostan puhtaita raaka-aineita, ei-prosessoitua ruokaa, satokauden mukaista ruoanlaittoa, luontoa, kasvisruokaa, eettistä ja ympäristöystävällistä elämää. Lisäksi ruoanlaitto ei mielestäni tarvitse olla vaikeaa tai valtavaa kikkailua, sen sijaan pidän yksinkertaisista, mutta herkullisista ruoista jotka syntyvät laadukkaista raaka-aineista. Esikoiskirjani Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta julkaistiin elokuussa 2015. Kustantaja: Readme.fi. Kirjasta löytyy 140 aamiaisreseptiä moneen eri tilanteeseen ja tarpeeseen. Aamupala on värikäs, kauniiden kuvien virittämä hyvän fiiliksen kirja jonka 352 sivulta löydät varmasti omat suosikkisi :)
Related Posts

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje