GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Mansikka-mozzarella-basilika alkupalat

Mansikka-mozzarella-basilika alkupalat

Piipahdimme mummulassa nyt viikonloppuna. Kuten tapoihin kuuluu, oli mummi jälleen kehitellyt melkoisen menyyn nautiskeltavaksi. Alkupalaksi hän oli suunnitellut kesän perinneherkkuihimme kuuluvat mansikka-mozzarella-basilika-keot tai -salaatit, mutta päivän mittaan kävikin niin, että tulimme syöttäneeksi lapsille mansikoita hieman enemmän kuin oli tarkoitus. Heh, lapset toki olivat tyytyväisiä, mutta mummin kanssa ihmetteliin, että mitäs nyt tehdään.

Suunnitelmat vaihdettiin lennosta. Minä tein perinneherkusta "keittiön tervehdys" tyyppisiä pieniä makupaloja, jotka muuten toimisivat hyvin juhlissakin cocktail-paloina. Siskoni puolestaan pyöräytti käden käänteessä todella maukkaan sienikeiton varsinaiseksi alkupalaksi. Win-win, sanoisin :) Nuo pienet cocktailpalat mansikka-mozzarella-basilikasta olivat itseasiassa tosi näppäriä. Joka suupalalla sai juuri oikean annoksen jokaista makua.

Asettelin suupalat tarjolle niin, että sutaisin hieman tummaa balsamicoa lautaselle ja balsamicon päälle pari suupalaa. Loput jätimme tarjottimelle niin että kaikki saivat santsata oman maun ja fiiliksen mukaan.

Löydät alkuperäisen Mansikka-Mozzarella-Basilika alkupalasalaatin ohjeen täältä.

mansikka-mozzarella-basilika.jpg
Mansikka-mozzarella-basilika cocktail alkupalat © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mansikka-mozzarella-basilika alkupalat


Jos sen sijaan haluat valmistaa pieniä makupaloja, tässä ohjeet suurinpiirtein.

Ainekset

Yhteen cocktailtikkuun

  • ½ mansikka

  • 1 fetakuution kokoinen pala buffalomozzarellaa

  • 1 basilikan lehti

  • chili-hiutaleita

Tarjoiluun

  • paksua balsamico-kastiketta, esim. Mamma Marian tumma balsamico

Valmistus

  1. Leikkaa kokonaiset mansikat 3-4 osaan, riippuen mansikan koosta. laita tikkuun ensin pala mansikkaa, sitten basilikanlehti, ripottele mozzarella-palan päälle hieman chili-hiutaleita ja laita tikkuun.

  2. Viimeistele toisella palalla mansikkaa.6 aikuiselle ja 4 pienelle lapselle meillä meni 1 iso pala buffalomozzarellaa (noin 2 normaalia palloa), 1 iso tuokkonen mansikkaa ja pieni nippu tuoretta basilikaa.

DSC02901-800.jpg

Raikas kurkkusalaatti kesäpöytään

Raikas kurkkusalaatti kesäpöytään

Omenainen pullapitko juhliin

Omenainen pullapitko juhliin