GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Quinoa-tattaripuuro

Quinoa-tattaripuuro

Löysin tänään superpuuron ohjeen! Etsiskelin netistä quinoapuuron ohjetta ja törmäsin tähän joogipuuroon Min Fruktsallad blogissa. Kirjoittaja oli itse bongannut ohjeen DN:n Mat & Dryck sivuilta. Pitääkin alkaa taas selailemaan noita niiden sivuja kun siellä näkyi taas vaikka mitä hyvää! Aloitin tällä viikolla totaalisen ruokavalioremontin, tarkoitus olisi päästä taas terveellisempään ruokavalioon kiinni ja pudottaa siinä sivussa painoa niin että kolisee. Joka tapauksessa tätä ohjetta oli pakko heti päästä kokeilemaan ja keitinkin meille iltapuurot.

Tässä Quinoa-tattaripuurossa on ainakin ravintoaineet kohdillaan ja oli kyllä maukasta. Maustoin tämän ekan satsin aika varovasti, ensi kerralla mausteita vähän reippaammin :)

Quinoa-tattaripuuro

1 annos


Ainekset

  • 0,25 dl tattaria (kokonaisia)

  • 0,25 dl quinoaa

  • 1 rkl pellavansiemeniä

  • 3 dl vettä

  • hyppysellinen suolaa

  • 0,5 tl kanelia

  • 0,5 tl kardemummaa

Valmistus

  1. Sekoita tattari, quinoa, pellavansiemenet, vesi ja suola kattilassa. Keitä keskilämmöllä kiehuvaksi ja aseta levy sitten matalalle lämmölle (1-2).Anna porista 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hieman vettä välillä tarvittaessa. Puuro on valmista kun quinoa ja tattari ovat pehmeää ja kunnolla keitettyä.

  2. Mausta kanelilla ja kardemummalla. Min Fruktsallad ei maustanut kuin suolalla, mutta itse halusin kokeilla alkuperäistä ohjetta vaikka mausteet kuulostivatkin hieman erikoisilta ja kyllä se vaan ainakin minun makunystyröilleni toimi! Tarjoa mustikan ja maidon kanssa.

  3. Hyvä vinkki oli myös, että voit tehdä puuroa kerralla reilumman annoksen ja pistää jääkaappiin. Aamulla voi sitten nopeasti lisätä joukkoon tilkan vettä ja lämmittää nopeasti kattilassa tai mikrossa.

Kaakaopavut

Kaakaopavut

Yrttinen lohi ja hunaja-valkosipuli-porkkanat

Yrttinen lohi ja hunaja-valkosipuli-porkkanat