Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Voisarvet

Voisarvet

Helsingistä pois muuttaessa jäin kaipaamaan naapurileipomon (Sven'sBakery, Iso Roballa) herkullisia croissanteja. Oli ihanaa poiketa vaikkapa lauantaiaamusta kadun yli noutamaan vastaleivottuja croissanteja. Emme muuten olleet taloyhtiömme ainoita jotka aamuisin piipahtivat hakemassa herkut pöytään ja töiden jälkeen tuoreet leivät. Svenin croissantien kaipuun siivittämänä innostuin kun Maku-lehden 2/2013 -numerosta löytyi voisarvien ohje. Sitähän oli pakko kokeilla ja äkkiä. Taikina on helppotekoinen ja valmistin sen edeltävänä yönä niin että aamulla päästiin vaan paistamaan valmiiksi nousseet voisarvet.

Ylimääräiset sarvet voi pakastaa vastapaistettuina. Ennen tarjoilua nostat ne vaan kylmään uuniin ja kuumennat 200 asteeseen, jolloin sarvet sulavat ja rapeutuvat. Tarvittaessa voit paistaa vielä muutaman minuutin. Mahtava vinkki esim. brunssille. Taikina on myös edullinen valmistaa joten itselle ja ystäville saa herkulliset voisarvet pöytään pienellä vaivalla / kuluilla mausta tinkimättä.

Voisarvet

n. 15 kpl


Ainekset

 • 3 dl kevytmaitoa

 • 50 g hiivaa

 • 1 muna

 • 1 tl suolaa (käytän mielelläni celtic-suolaa)

 • 7 dl vehnäjauhoja (käytin Malmgårdin Maalaisvehnä sihtiä)

Kaulimiseen

 • 1 dl vehnäjauhoja

 • 120 g voita

Voiteluun

 • muna

Valmistus

 1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon muna, suola ja osa jauhoista. Vaivaa taikinan joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

 2. Ripottele jauhoja tasaisesti leivinpöydälle. Kannattaa jauhottaa hyvin, minulla ainakin taikina tarttui pöytään tosi herkästi. Kumoa taikina jauhopetille ja ripottele päälle jauhoja. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 60 cm).

 3. Leikkaa kylmä voi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet puolelle taikinalevystä. Nosta taikinan toinen laita täytetyn puolen päälle.

 4. Käännä taikinan yläosa keskelle ja alaosa sen päälle.  Kauli näin syntynyt taikinapaketti suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita oikea reuna keskelle ja vasen reuna päälle.

 5. Käännä taikinapaketti niin, että pitkä reuna on jälleen pöydän reunan suuntaisesti. Kauli se noin 15 x 60 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 15 kolmiopalaan.

 6. Kääri taikinakolmiot ulkosivusta kärkeen päin tiiviiksi rulliksi. Taivuta sarvet kaarevaan muotoon leivinpaperoidulle pellille.

 7. Kohota liinalla peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai huoneenlämmössä noin tunti.Voitele sarvet munalla. Paista 225° uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 12 min.

Chili con carne

Chili con carne

Riisi-broilerigratiini

Riisi-broilerigratiini

0