Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Vihermehua lehtikaalista

Vihermehua lehtikaalista

Löysin eilen meidän lähikaupasta viherkaalia. Tätä ei ole ennen vihannesosastolta löytynyt joten sitähän piti hankkia pussillinen. Lisäksi ostin nipun vehnänorasta sekä rasian mansikoita. Näistä aineksista tehtiin sitten tämän aamun vihermehu. Alunperin suunnitelmissa oli tehdä vihersmoothie, mutta ... *huoh* Kaali ei ole ihan niitä helpoimpia aineksia saada silpuksi tavallisessa blenderissä. Jos olisin ollut ahkera, olisin varmaan silpunnut kaalit ja vehnänoraat ensin pienellä silppurilla ja sitten siirtänyt ne hakkeluksena blenderiin missä olisin lopulta lisännyt mansikat ja hieman nestettä. Niin pitkä ei minun pinnani kuitenkaan aamuisin ole joten parin blendausyrityksen jälkeen kaadoin koko sisällön mehulinkoon ja lopputulos oli oikein hyvä.

Vihermehua lehtikaalista

Kahdelle


Ainekset

  • 3 lehtikaalin lehteä

  • n. 1/3 vehnänoraasta (sellaisesta mullassa kasvavasta)

  • puoli rasiaa mansikoita (n. 3 dl?)

  • hieman vettä

Nämä kaikki ainekset siis olivat jo valmiiksi sekaisin kun kaadoin ne mehustimeen ja surautin läpi. Kalle oli todella skeptinen etukäteen (eikä tuo värikään tietysti oikein auta..), mutta totesi lopulta, että saan tehdä toistekin ;)

Lehtikaali on ihan loistava vihreä kasvi. Siinä on Wikipedian mukaan  paljon rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Sääli, ettei tätä löydä kaupasta useammin. Lehtikaali kestää saman lähteen mukaan myös hyvin kylmää, joten sitä olisi helppo istuttaa omalle pihalle kasvamaan. Jos vaan olisi se piha minne istuttaa.

Raumalta ostin Lumosta myös CoCoVi:n vehnänorasjauhetta, jota olisi helppo käyttää esim. jogurttiin tai jogurttipohjaista smoothieta maustamaan. Maku on hyvin saman kaltainen kuin matcha-teejauheessa ja jauhetta kannattaakin käyttää säästeliäästi jos ei halua turhan voimakasta sivumakua. Paketin kyljessä kehoitetaan myös lisäämään annostusta hiljalleen 1/4 tl:sta noin puolikkaaseeen teelusikalliseen päivässä.

Voit myös kurkata aiemman vihersmoothieohjeen jonka olen postannut. Sen sain aikaiseksi ihan tavallisella blenderillä :)

Jälkkäriä grillistä

Jälkkäriä grillistä

Kontion kahvila, Vanha Rauma

Kontion kahvila, Vanha Rauma

0