Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Turun kahvipaahtimo & CaféArt

Turun kahvipaahtimo & CaféArt

Lisää tarinoita ja kokemuksia Turun reissulta. Kävimme lauantaina päiväkahvilla Turun kahvipaahtimon ja CaféArt:in perinteisessä kahvilassa. Turun kahvipaahtimon toimintaa olemme molemmat seuranneet jo hyvän aikaa, samoin kuin Helsinkiläistä Kaffa Roasterya. Tilasin itse cappuccino doppion (ihanaa kun näitä saa tuplana!) ja Irish Cream -kakunpalan, joka tosin tuli vahingossa äännettyä Irish Coffee.. ;) Ei nyt kuitenkaan vielä puolilta päivin näitä juomia.

Barista valmisti kahvin näkyvästi tiskillä niin, että asiakkaat saivat seurata läheltä kahvin valmistusta koristeluineen. Omaan annokseeni barista taiteili sydämen, Kallen annokseen laakerin lehvät. Tai näin ainakin kahvimme jaoimme.Tällä kertaa oli minun vuoro kokea annoskateutta. Vaikka oma Irish Cream -kakkuni oli hyvää, oli Kallen tilaama mustikkajuustopiirakka ihan järjettömän hyvää!

Lähtiessä nappasimme mukaan hieman kahvia. Meillä on tapana ostella kahvia pitkin Suomea ja maailmaa, näin saa aina erilaisia paahtoja ja makuelämyksiä sekä kahvia nautiskellessa voi mutustella samalla muistoja matkalta - jos siis vielä muistaa mistä mikäkin pussi on kotoisin.

El Salvador -kahvista olimme juuri samana aamuna bonganneet viestin Turun kahvipaahtimon Facebook-sivuilla: "Uusi kahvi El Salvadorista: Finca Malacara. Honey Bourbon kahvi joka kuuluu HIQ projektiin." Tätähän piti saada. Toinen kahveista, Ethiopia, oli luomukahvi, joka sekin kuulosti hyvältä. Mielenkiintoista päästä taas maistelemaan uusia kahveja! Turun kahvipaahtimon pussit ovat tyylikkään pelkistettyjä - silmäniloa kahvihyllyllä.

Turun kahvipaahtimo ja CaféArt

Läntinen rantakatu 5, Turku

Katso kartalla


Lammastuoremakkara-vuohenjuustorisotto

Lammastuoremakkara-vuohenjuustorisotto

Smör, Turku

Smör, Turku

0