GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Tuli vaan mieleen, ensimmäiset otokset

Tuli vaan mieleen, ensimmäiset otokset

Aloitin ystäväni Maijan kanssa jo viime vuoden lopulla podcastin äänittämisen. Elämä on molemmilla kuitenkin vienyt siinä vuoden lopulla aika vauhdilla.. ja tämänkin vuoden alusta, mutta vappuviikonloppuna yhtäkkiä jokin ratas osui kohdilleen ja homma lähti rullaamaan ja nyt on ekat jaksot eetterissä.

Hanna Stolt, meren äärellä

Ihan ekassa klipissä pohdittiin, että mikä tän podin nimeksi pitikään tulla. Idea oli sekin hautunut meillä jo useamman kuukauden. Oltiin kirjoitettu ylös aiheita mistä haluttaisiin höpistä. Varmaan sellaista yhteistä “osuuko meidän ajatukset tän sisällöistä yhteen” tyyppistä hahmottelua. Ei meinattu nauhoituksen alussa edes löytää niitä muistiinpanoja, heheh..

Mutta siitä se sitten lähti! Haasteena ei ollut keksiä puhuttavaa, vaan enemmänkin editoidessa löytää sopivaa kohtaa mistä kehtaisi pätkäistä. Veikkaan, että harva jaksaisi koko sessiota nimittäin kerralla kuluttaa. ;) Omasta mielestä hauskoja jaksoja tulossa ja nauroin itsekin ääneen useampaan otteeseen. Nähtäväksi siis jää että onko tää vaan osuma omaan huumoriin vai löytääkö useampikin kuulija näistä jotain “kotiin vietävää”.

Poimintoja jaksosta 002: Hyvän asennon etsintää ja tsiljoona asentoa missä on paha olla

0:10 Meinasi päästä itku
0:37 mä oon käyny osteopaatilla, sit mä oon käyny psykopaatilla.. eiku
1:40 selkäranka kuin rätti ja vinossa oikealle
2:07 se fiilis, kun joku ottaa tosissaan
2:20 kuulluksi tuleminen
3:30 kun pitää opetella itkemään kolmekymppisenä
4:00 hei, olet loppuunpalanut
5:30 heti kun avaan terapian oven, itku alkaa
5:50 maskiin on kätevä niistää
6:30 mä alan vaan pötköttää hoitopöydällä kädet ja jalat roikkuen
7:10 joskus on tosi vaikea löytää hyvää asentoa ja sit on tsiljoona missä on paha olla
8:00 koteloitumista
8:40 konttaamisesta, röyhtäilystä ja piereskelystä
9:30 suhahdus hississä ja vuosien häpeä ja voiko pierun naamioida steppauksella avotoimistolla?

Saako pieruista puhua?

Mehän päästiin sitten heti ekassa jaksossa ruumiintoimintojen äärelle. Ensimmäisenä niistä kaasut ja vahingossa sattuneet kaasupäästöt. Saako niistä puhua? Monia tuntuu vähän ahdistavan/nolottavan pieruista ja ulosteista puhuminen. Itse koen tämän kaiken aika mielenkiintoisena. Se on varmaan lähtenyt siitä, että hyvinvointivalmentajana suhtaudun niihin lähinnä “datana”. Ilmavaivat kertovat esim. ruoan sulamisesta tai huonosta sulamisesta suolistossa. Omalle kropalle sopivasta tai ei-niin-sopivasta ruokavaliosta, tai esim. muista ongelmista suolistossa, joka on kuitenkin hyvinvointimme yksi tärkeimmistä perus pilareista. Kakka koostumuksineen kertoo sekin omaa tarinaansa. Saatko riittävästi nesteitä, pystyykö suolistosi käsittelemään ruokaa jonka syöt kunnolla? Ja niin pois päin.

Tämä eka jakso kuitenkin varmasti luo siis perus tuntuman sille, ettei me Maijan kanssa olla oikeastaan koskaan omissa keskusteluissamme, tai nyt sitten täällä podissakaan, ujosteltu mitään aihepiirejä.

Hanna Stolt
1.png

Kerro mitä tykkäsit

Koska me ollaan näin podcastin alkutaipaleella, olisi tosi kiva kuulla, mitä ajatuksia tai kysymyksiä eka jakso herätti :) Jätä kommentteja vaikka tähän blogin kommentteihin tai sitten suoraan tuonne Soundcloudin :)


Ihana tuorepuuro josta tulee mieleen kanelipullat

Ihana tuorepuuro josta tulee mieleen kanelipullat

Tortillasipsit ja raikas mangosalsa

Tortillasipsit ja raikas mangosalsa