Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Totuus detoxista – neljä suurinta myyttiä

Totuus detoxista – neljä suurinta myyttiä

Kiitos mediamyllytyksen, detox on saanut kyseenalaisen maineen ja sitä saatetaan helposti pitää epäterveellisenä ja jopa riskialttiina. Kuullessasi sanan ”detox” saattaa mieleesi pulpahtaa ensimmäisenä nestepaastot, kalliit ravintolisät ja lyhytaikaiset nälkäpaastot painonhallinnallisten pikavoittojen vuoksi.

Totuus on, ettei detoxin tarvitse olla mitään yllä mainituista. Jos teet detoxin terveellisellä, kehon toimintoja tukevalla tavalla, voit saada aikaan pysyviä muutoksia painossasi, enemmän energiaa ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin.Seuraavat neljä myyttiä ovat luultavasti sinulle tuttuja detoxiin liittyen. Ymmärrettävästi nämä väittämät voivat saada sinut epäröimään ja miettimään onko detox sinua varten.Lue eteenpäin niin ymmärrät mikä on oma näkökantani detoxiin ja miksi se voisi sopia sinulle erinomaisesti.

Myytti # 1: Et nauti ruoasta detoxin aikana.

Detoxin aikana jätämme toki joitain ruoka-aineita pois, jotka saattavat olla suurtakin herkkuasi, mutta detoxissa ei ole kyse pelkän salaatinlehden nakertamisesta oliiviöljytilkan ryydittämänä. On laaja kirjo herkullisia ohjeita joita noudattamalla voit valmistaa ihania, maittavia ruokia terveellisistä raaka-aineista. Nämä ruoat eivät pelkästään maistu hyvältä, ne tukevat samalla kehosi toimintoja ja auttavat puhdistamaan myrkkyjä.

Parasta tässä on se, ettei detox-ruoka ole rakettitiedettä ja täynnä erikoisia aineksia, vaan ohjeissa hyödynnetään yksinkertaisia aineksia jotka mummosikin tunnistaisi ja ohjeet ovat niin helppoja, että kokkamaan tottumatonkin selviää ruokien valmistuksesta hienosti. Asiakkaani löytävät usein uusia ruokia ja reseptejä joihin he ihastuvat ja joista tulee osa heidän normaalia ruokavaliotaan myös ohjelman jälkeen.

Myytti #2: Olet jatkuvasti nälkäinen detoxin aikana.

Saatat detoxin aikana nauttia vähemmän kaloreita kuin normaalisti, mutta olosi ei missään vaiheessa pitäisi olla nälkäinen. Hyvin vähäkaloriset dieetit saattavat itseasiassa sekoittaa hormonitoimintasi ja aineenvaihduntasi ja viedä kropastasi tehot pitkällä tähtäimellä.

Jokaisen kaloritarpeet ovat erilaiset joten detoxin ei kuulu määrittää kalorirajoja sille paljonko syöt. Syömällä aitoa ruokaa josta saat runsaasti ravinteita, puhdistat kehosi ja olosi on kylläinen. Asiakkaani ihmettelevät usein, miten he syövät enemmän kuin ennen ja silti laihtuvat.

Myytti #3: Nestepaasto on pakollinen osa detoxia jos haluat poistaa kehostasi myrkkyjä.

Nestepaastot ovat saaneet oman osansa median hehkuttamista dieeteistä. Tämän tyyppiset dieetit voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia: Usein paino palaa takaisin detoxin / dieetin jälkeen ja kaiken kukkuraksi, koska olet ollut nälissäsi useita päiviä, kehosi on huonossa jamassa ja saa sinut syömään detoxin jälkeen entistä enemmän ja usein hyvin energiarikkaita ruokia, varmistaakseen että selviä seuraavasta nälänhädästä paremmin.Tehokas detox sisältää laajan kirjon aitoa ruokaa joka ravitsee kehoa ja tuottaa pitkäaikaisia tuloksia.

Myytti #4: Detoxit ovat vain yksi tapa rahastaa kalliilla lisäravinteilla.

Jos detoxiin kuuluu lisäravinteita, niiden pitäisi olla juuri sitä – lisäosa ohjelmaan, ei ravintosi päälähde. Detoxin aikana, kuten yleensäkin, saat eniten ravinteita täyspainoisesta, aidosta ruoasta.Lisäravinteita voidaan suositella jos niiden katsotaan tukevan kehon toimintoja ja sen kykyä hyödyntää ruoan ravinteita. Esimerkiksi lisäämällä ruokavalioosi probiootteja autat kehoasi tuottamaan vitamiineja, imeyttää kivennäisaineita ja poistaa myrkkyjä.

Yllä mainittujen hyötyjen lisäksi detox voi olla todella tehokas tapa tunnistaa mahdollisia ruoka-aineyliherkkyyksiä, tasapainottaa hormonitoimintaa ja muodostaa pysyviä terveellisiä tapoja.

Olen työskennellyt asiakkaiden kanssa jotka ovat pudottaneet painoaan ja saaneet sen myös pysymään poissa. He ovat saaneet energiatasonsa nousemaan, joskus huikein tuloksin, heidän ihonsa on kirkastunut ja puhdistunut ja allergiat ovat helpottaneet, joskus jopa kadonneet. Näin on käynyt myös omalla kohdallani.

Raakaa runebergia

Raakaa runebergia

Speltti-suklaacookies + arvonta!

Speltti-suklaacookies + arvonta!

0