Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Tokyo55, Helsinki

Tokyo55, Helsinki

Olen tänään löytänyt uuden lempiravintolani Helsingistä, nimittäin Tokyo55. Enpä ollut ennnen tässä ravintolassa vieraillut, mutta tämän päivän synttäridinneri (ei omani) oli järjestetty sinne ja tästä olen ikuisesti Ossille kiitollinen :)

Söimme Kallen kanssa puoliksi 28 palan sushilajitelman ja saatoin hyvinkin syödä parhaat sushit elämässäni - so far. Palvelu oli suht nopeaa vaikka alakerta olikin ihan täynnä eikä yläkerrassakaan montaa paikkaa vapaana ollut. Palvelu asiallista, muttei ylenpalttistakaan.

Johtuikohan hyvästä seurasta vai paikasta, mutta mielestäni Tokyo55 oli ihan mielettömän rento ja silti tyylikkään miellyttävä paikka käydä syömässä ystävien kera ja jos kävisin töissä lähempänä niin varmasti myös lounaspaikkana. Kala oli todella tuoreen makuista ja esim. lohi ihanan pehmeää ja herkullista.

Jälkkäriksi Vanilja Créme Brulée (perinteinen japanilainen, eikö?) ja vihreäteejäätelöä. Annoksessa oli myös jotain taivaallisen hyvää kinukikastiketta tai sen tapaista ja inkivääritahna .. jonkin sorttinen sellainen :) Vihreäteejäde ei valitettavasti tule ikinä nousemaan listan kärkeen minun jäätelölistalla, mutta brülée oli muuten herkullinen.

Jos jotain sushipaikkaa pitäisi Helsingissä nyt ystäville tai tuntemattomille suositella, listan kärkeen putoaisivat:1. Tokyo552. Yume (Kämp hotellin sisäänkäynnin vieressä)

Muutamia muitakin olen Helsingissä kokeillut, mm. Len's ja Eatz mutta eivät ole vakuuttaneet ja Eatz:hän lopetti jo joten... :) Tiedän myös että Helsinki on puoli pullollaan hyviä sushipaikkoja joten vinkit ovat tervetulleita! Ja ps. en saanut ilmaisia ruokanäytteitä eikä minulle sellaisia ole tästä postauksesta luvassa.

Tokyo55

Runeberginkatu 55

00260 Helsinki

puh. 010 841 1111

web: www.tokyo55.fi

Kuvat © tokyo55.fi

Crème brûlée

Crème brûlée

Pastaa, balsamicotomaatteja ja hernepestoa

Pastaa, balsamicotomaatteja ja hernepestoa

0