Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Timbaali, Porvoo

Timbaali, Porvoo

Meidän kesälomareissu starttasi Porvoosta. Yritimme ensimmäisenä iltana tosiaan kesäravintola Johansiin, mutta heikolla menestyksellä. Onni oli mukana onnettomuudessa, löysimme nimittäin tiemme Timbaaliin ja söimme koko reissun parhaan aterian heti ensimmäisenä iltana.

Timbaalin pöydillä komeili jättikokoisia etanoita ja ihmettelin koristevalintaa kunnes luin ruokalistasta, että ravintola on Suomen ainoa etanoihin erikoistunut ravintola. Sehän selitti :)

Ruokalista oli kattava ja valitsimmekin tehtävää helpottaaksemme valmiit menut, minä ykkösen, Kalle Etana menun. Etana menu aloitettiin herkullisen näköisellä "Etanoita ja tatteja smetanassa". Loistava alkuruoka myös GI- ja erityisesti LCHF-näkökulmasta.

Ykkösmenu alkoi puolestaan perinteisemmällä "Etanat valkosipulivoissa". Todella herkullista! Onneksi pöytään kannettiin myös reippaasti vaaleaa leipää niin että saatiin kaavittua kaikki herkut etanapannuilta.

Ykkösmenuun kuului alkuruoan ja pääruoan väliin viherherukka sorbetti. Kalle lisäsi tämän myös omaan menuunsa, ettei annoskateus pääsisi iskemään. Hyvä niin, sillä sorbetti oli ihanan raikas pläjäys voimakkaan makuisen alkuruoan jälkeen ja raikasti suun sopivasti pääruokaa varten. Hyvä (alkoholiton) vaihtoehto tällainen muuten sen meidän pian perinteisen joulun ginisorbetin sijaan.

Etana menun pääruoka oli Etanoita ja haudutettua porsaanposkea. Hyvää hyvää!

Ykkösmenun pääruoka oli Paistettua härän sisäseläkettä, peruna-häränrinta pannukakkua ja paahdettua paprika aiolia. Parasta koko annoksessa oli yllättäen tuo peruna-häränrinta pannukakku. Häränrinta oli ihanaa, rapeaksi paahdettua "silppua" ja superhyvää perunapannarin kanssa. Vieläkin vesi nousee kielelle..

Etana menun jälkkäri oli kokoelma herkullisia Porvoon Pienen Suklaatehtaan tryffeleitä. Ei tarvitse erikseen kertoa, että nämä olivat ihania.

Ykkösmenu viimeisteltiin hyvällä Crème brûléellä ja mansikoilla.

Poistuimme ravintolasta levein hymyin ja vannotin Kallea, että tänne palataan vielä uudestaankin. Henkilökunta oli alusta loppuun ystävällistä ja tarjoilutahti juuri sopivaa. Kaikki meni ihan nappiin siis. Timbaali päätyi siis reissumme top 3:een hujauksella ja matkan lopulla ensimmäinen sija vahvistui.

Lihapullat, ruskea kastike ja kukkakaalimousse

Lihapullat, ruskea kastike ja kukkakaalimousse

Välimerellinen LCHF-pizza

Välimerellinen LCHF-pizza

0