Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot

Ensimmäinen sienilaji josta tykkäsin oikeasti, oli portobello. Muistan vieläkin sen ahaa-elämyksen, että sienet voivat sittenkin olla hyviä. Siihen saakka en ollut voinut ymmärtää muita jotka ylistivät sieniruokia. Olen edelleen aika valikoiva sieniruokien suhteen, esim. herkkusienet pitää olla riittävän pieninä paloina ruoassa tai niiden koostumus tuntuu minusta liian limaiselta. En koskaan käytä säilykeherkkusieniä, ne eivät mielestäni muistuta tuoretta herkkusientä edes etäisesti. Lisäksi mieleen hiipii aina mielikuva ensimmäisestä kohtaamisestani sieniruoan kanssa: äidin tekemä herkkusienikeitto. Harmaata keittoa jossa killui niitä säilykeherkkusieniä isoina paloina. Se olikin niitä harvoja ruokia joita en kerta kaikkiaan saanut alas. Muutenhan meidät on kai hemmoteltu piloille herkkuruoilla kotona :)

Pitkän sepostuksen jälkeen, kaupassa osui silmiini tuoreet portobellosienet ja vesi herahti kielelle. Täytetyt portobellot ovat mahtava ruoka ja mukavan kevyt ateria myöhempään ruokailuun. Sopivatpa muuten oikein hyvin myös grillikauteen!

Täytetyt portobellot

ateriaksi kahdelle:


Ainekset

  • 4 tuoretta portobelloa

  • reilu pala aurajuustoa

  • 0,5 prk crème fraîchea

  • 1 kevätsipulinvarsi

  • mustapippuria

  • rakuunaa

Valmistus

  1. Pese sienet ja irrota kannat. Hienonna sienenkannat. Sekoita niiden joukkoon crème fraîche sekä turkkilainen jogurtti. Mausta hienonnetulla kevätsipulilla, mustapippurilla ja rakuunalla. Laita reilu pala aurajuustoa sienen hattuun ja täytä hattu täytteellä.

  2. Paista täytettyjä sieniä 200°ssa kunnes ovat kypsiä, ehkä 15-20 min. Kannattaa seurailla tilannetta.

  3. Tarjoile raikkaan salaatin kera. 

Uuniperuna

Uuniperuna

Appelsiini-vadelmasorbetti

Appelsiini-vadelmasorbetti

0