GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Suussa sulavat valkosuklaapallerot

Suussa sulavat valkosuklaapallerot

Tämä suussa sulava pikkujälkkäri löytyi Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut. Todella helppo tehdä ja niin makeita ettei montaa pysty kerralla syömään. Erinomainen pikkuherkku siis vaikka juhlapöytään tai kahvin kera nautittavaksi. Pallerot voi myös hyvin viileään pakattuna viedä tuliaisina kylään jossain kauniissa purkissa tai rasiassa :) Kivan pikkuvivahteen voi myös saada käyttämällä maustettuja tuorejuustoja tai esim. Fazerin sitruunavalkosuklaata.

Suussa sulavat valkosuklaapallerot

n. 20 kpl


Ainekset

  • 3 rkl kermaa

  • 50 g voita

  • 300 g valkosuklaata

  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

  • 4 rkl maustamatonta tuorejuustoa

  • päälle tomusokeria

Valmistus

  1. Mittaa kerma ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä hieman. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoittele kunnes suklaa sulaa.

  2. Sekoita suklaaseokseen tuorejuusto ja hasselpähkinärouhe. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15x15 cm) ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä kunnolla, muuten palleroiden pyörittelystä ei oikein tule mitään.

  3. Leikkaa seoksesta neliöitä ja pyöritä ne palloiksi. (Minä lusikoin n. 1 tl nököjä lautaselta ja pyörittelin palloiksi). Kierittele pallot tomusokerissa ja laita makeisvuokiin.

  4. Säilytä kylmässä.

Järkkyhyvä vuohenjuustokeitto!

Järkkyhyvä vuohenjuustokeitto!

Savulohi-munakasrulla

Savulohi-munakasrulla